Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sopa de Cabra
Sopa de Cabra

Les millors cançons d'amor de la història

Les cançons d'amor que no haurien de faltar a la teva llista de reproducció

Escrit per
Albert Martí
Publicitat

Un clàssic i alhora un atreviment: qui no té les seves millors cançons d'amor? Una tria difícil que, sovint, ve marcada per aquelles experiències vitals que hem tingut o que hem anhelat. La banda sonora que hi hem posat, la que hi han posat els nostres pares i la dels que vindran... sou més de Llach o de Zoo?

El far del sud - Sopa de Cabra

El far del sud - Sopa de Cabra

"...et donaria amor si poguéssis tornar-me'n"

'El far del sud' inspira una de les cançons d'amor més boniques mai escrites, tot i no dirigir-se a una persona de carn i ossos. En Gerard Quintana va sortir del cinema esparverat amb la bellesa de la seva protagonista i va relatar fil per randa com s'havia sentit. Gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres!

La dansa del vestit - Txarango
© Bernat Almirall

La dansa del vestit - Txarango

"...d'entre totes les estrelles jo vull estar amb tu"

L'última cançó del primer disc de Txarango aviat es va convertir en tot un himne per aquelles generacions que just creixien i que anaven necessitades d'un referent musical amb missatge personal i social. Aquesta cançó, magistralment interpretada a la guitarra per en Marcel 'Tito', s'ha fet un lloc en l'imaginari de milers de catalans. 

Publicitat
Boig per tu - Sau

Boig per tu - Sau

"...servil i acabat, boig per tu"

Un clàssic que no podia faltar a la selecció (i tot i que la Shakira n'hagi fet una versió més o menys encertada). Avui dia tothom sap que els versos anaven dedicats a la Lluna, però no deixa de ser una declaració de principis d'un Carles Sabater que s'hi deixava la veu i l'ànima en cada estrofa. 

Amb tu - Lax'n'Busto

Amb tu - Lax'n'Busto

"...i no cal que facis res, que ja ho fas tot"

Els Lax'n'Busto sempre han sabut tocar la fibra sensible. Cançons com 'La meva terra és el mar', 'Llença't' o 'Trepitja fort' ja formen part de l'imaginari col·lectiu de generacions de joves que van fer de les seves cançons una manera d'entendre la vida. 

Publicitat
Sense tu - Teràpia de Shock

Sense tu - Teràpia de Shock

"...no estic sol, no ho estic, tu estàs amb mi"

La van popularitzar a 'Polseres vermelles' i ja no va haver-hi marxa enrere. 'Sense tu' ha traspassat les fronteres més hormonals per arribar a petits i grans amb un missatge molt directe i una melodia que s'enganxa encara que no ho vulguis.

Que tinguem sort - Lluís Llach

Que tinguem sort - Lluís Llach

"Si em dius 'et vull', que el sol faci el dia molt més llarg"

Lluís Llach va construir la veritable cançó d'amor. Perquè, què és l'amor si no acceptar els desitjos de cadascú (siguin com siguin) i continuar vivint la vida? Si és junts, bé; i sinó, gràcies per tot el que hem viscut... i a una altra cosa. Amor, en majúscules. 

Publicitat
Cert, clar i breu - Mishima

Cert, clar i breu - Mishima

"...ara i aquí, t'estimo"

No calen grans presentacions: els Mishima ho saben fer cert, clar i molt breu. I tot resumit amb una paraula: t'estimo. Doncs això. No cal res més. 

Paraules d'amor - Serrat

Paraules d'amor - Serrat

"Ella, com us ho podré dir, era tot el meu món..."

Que aixequi la mà qui no se li escapa una llàgrima a l'escoltar aquesta cançó. Una cançó d'amor adolescent que ens connecta amb aquells jocs d'amor que no tornaran, als errors comesos i a aquesta nostàlgia del passat... ai, aquells temps!

Publicitat
Bona nit - Els Pets

Bona nit - Els Pets

"...saps que no estàs sola mentre et dic a cau d'orella bona nit"

Una declaració d'amor on el més important és dir: 'ei, vull acaronar-te entre els meus braços aquesta nit'. Res de 'em moro si no hi ets' o 'et necessito', no. Tan sols un xiuxiueig a la tranquil·litat i a passar la nit cos contra cos és suficient. Això, i el bon saber fer del Lluís Gavaldà per construir relats que semblen fets pel millor guionista. 

Estiu - Zoo

Estiu - Zoo

"...res del que passa és comparable a tu"

D'un amor romàntic a un amor de referents compartits i lluites, i tot amb el hip-hop per banda sonora. Des de València arriba una proposta que inclou l'amor fora d'un àmbit romàntic i que el vincula amb altres moviments, fent un tot que acaba sent més que corejable als concerts. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat