Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 llibres escrits per dones que cal llegir

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Doneu un cop d'ull a la vostra biblioteca. Possiblement us trobareu que, tot i tenir molts llibres, pocs han estat escrits per dones. Encara que us agradi molt llegir, encara que tingueu molts llibres. Hi haurà poques dones. Per això - i perquè ens apropem a una vaga feminista que farà història-, hem decidit recomanar vuit llibres que ens encanten. 5 llibres que cal llegir. 

Una habitació pròpia (Virginia Woolf): És el típic. El que surt a totes les llistes. Però és imprescindible per aprendre a llegir-nos i escriure'ns com a dones. És imprescindible perquè sense ella, sense la gran Virginia Woolf, possiblement no seríem aquí. 'Una habitació pròpia', a més de ser un fantàstic assaig, és una de les bases de la teoria feminista. 

Teoria King Kong (Virginie Despentes): Voleu entendre ràpidament per què lluitem, per què estem organitzant una vaga laboral, educativa i de consum? Llegiu a la Despentes i fareu un "clic" a la velocitat de la llum. 'Teoria King Kong' és un fantàstic assaig sobre feminisme i teoria de gènere on l'autora parla de les seves pròpies experiències com a prostituta i d'altres temes com la construcció de la feminitat, la repressió del desig, la maternitat o la pornografia. 

Bruixa de dol (Maria Mercè Marçal):  Llibertat, feminisme, vida. Ara i sempre cal reivindicar Maria Mercè Marçal. 'Bruixa de dol' és un recull de poemes escrit l'any 1977, quan Marçal tenia vint-i-cinc anys. Es tracta, per tant, d'una obra d'iniciació. Escrit per una jove que ja busca una alternativa als estereotips de la feminitat tradicional.

Carol (Patricia Highsmith): Recordeu la meravellosa pel·lícula de Todd Haynes protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara? Està basada en aquesta novel·la de la gran Highsmith. Una història d'amor entre dues dones impregnada per la fragilitat de la felicitat. Dues dones que es veuen obligades i abocades al silenci per culpa de la societat heteropatriarcal en la que viuen. Va ser la segona obra de Patricia Highsmith, després de la popular 'Extraños en un tren'. I per cert: la va publicar sota pseudònim per no ser catalogada com a escriptora homosexual. 

Obres completes de Sarah Kane: El teatre també es llegeix. Ara que Arola Editors ha publicat, per primera vegada en català, tota l'obra de Kane, no podem deixar de recomanar-la. Perquè no només és una de les grans veus de la dramatúrgia contemporània: La seva peça 'Blasted' va marcar un canvi de paradigma. El teatre que veiem avui en dia seria molt diferent sense ella. La recomanem, també, per la seva crítica a la violència i perquè va escriure una de les millors descripcions de com estimem.  

Últimes notícies

    Publicitat