Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

7 experiències que tenim a un cop de tren

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Temps de Flors és la gran cita gironina. El motiu pel qual milers de turistes s'apropen a la nostra ciutat. Si sou dels que preferiu veure les exposicions ràpidament i entre setmana o, fins i tot, dels que opteu per fugir de Girona durant el cap de setmana per evitar la massificació, aquesta és la vostra. Us proposem una pila d'experiències culturals que tenim a un cop de tren. O de cotxe. Espectacles, concerts i exposicions que cal veure.

Cicle Noves Escenes de La Pedrera: Es tracta d'una cita imprescindible pels amants del teatre més experimental i contemporani, d'aquelles propostes que barregen el moviment, la música, el vídeo, la paraula i els objectes. Un cicle al·lucinant. Un motiu per anar cada dijous a Barcelona. Ara mateix podrem veure: 'Uti et abuti' de Roger Bernat, 'Like si lloras' de Col·lectiu VVAA i 'All by myself' d'Alejandro Curiel. És difícil quedar-se només amb un, però des d'aquí recomanem molt 'Uti et abuti' per dos raons: Perquè es tracta de l'estrena del darrer espectacle de Bernat - un dels grans creadors que té el nostres país-, i perquè no sabem si es podrà tornar a veure. Això sí, si podeu, no us perdeu els altres dos. El Col·lectiu VVAA acaba de guanyar el Premi BBVA de teatre pel seu darrer espectacle, 'Wohnwagen'. I Curiel és un dels grans noms a tenir en compte d'aquesta nova fornada. 

Temps Salvatge al TNC: Si la proposta anterior era ideal pels fans de les arts escèniques més experimentals, aquesta és per a tots els públics. Alerta prejudicis: També pot agradar (i agrada) als que aniran a la Pedrera. 'Temps salvatge', escrit per Josep Maria Miró i dirigit per Xavier Albertí, gira al voltant d'una urbanització que, arran de l'aparició de diverses pintades amb missatges amenaçadors, es veurà embolicada en una espiral de por, suposicions i violència. Es tracta d'un text sec i fosc que et devora per dins com un corcó. Un thriller que et manté amb l'ai al cor fins al final. Atenció a Laia Manzanares, l'Oksana de 'Merlí'.

Maremagnum Fest 2018: I si canviem les flors per la música? Festival gratuït i a l'aire lliure que durant dos dies omplirà de música la plaça exterior del centre comercial al costat del mar amb actuacions en directe de diferents bandes. La primera jornada comença amb un concert matinal de Joan Colomo & La Radiofórmula (13 h). La música continuarà a la tarda amb el rock amb tocs de folk de la banda Eivibonny (18 h), que donarà pas al cantant d'amor Miqui Puig (19 h), que defensarà acompanyat de la Agrupació Cicloturista el seu últim disc, el clàssic ‘Escuela de capataces’ (2017), primer que publica en solitari des d'aquell llunyà 'Impar' (2008). La primera jornada la tancarà Joan Miquel Oliver (20.30 h). I la festa continuarà diumenge!

Uti et abuti de Roger Bernat
Uti et abuti de Roger Bernat

Fantasia al Caixaforum: Aquest pla és ideal per a tota la família. Dissabte el Caixaforum projectarà Fantasia, un treball experimental fascinant i gairebé sense diàlegs. Es tracta de set seqüències que il·lustren vuit fragments de peces musicals. Com si es tractés d'un teatre de debò, la pel·lícula comença quan s'obre un teló i veiem músics reals, i a la penombra un narrador va introduint les diferents peces i l'animació es va enllaçant al llarg de tota la pel·lícula. Va ser el debut de Mickey Mouse.


Esmorza amb mi a la Sala Beckett: Recordeu 'Sé de un lugar'? Us vau apropar a veure 'Cleopatra' o 'Jo mai'? Si és així, ja us podeu apuntar a l'agenda aquests espectacle. Esmorza amb mi és el darrer espectacle del seu creador: Iván Morales. Aquí, però, posa el focus en com podem tornar a creure i com pot tornar a néixer l’amor, com ens apropem a la maduresa però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli de vegades. Alerta perquè té molt bona pinta. Però molt. I, a més, en paral·lel comptarà amb una web sèrie, 'Desayuna conmigo', que està en procés de rodatge. Constarà de 6 capítols rodats a 360º, en un projecte d’experimentació i recerca.

The Congo Tribunal al DocsBarcelona: La veritat és que resulta difícil quedar-se només amb un dels documentals d'aquest festival, però si només podeu baixar un dia a Barcelona no ho dubteu: 'The Congo Tribunal'. És droga dura, ja us avisem. El director suís Milo Rau (autor de 'Mitleid', 'Hate Radio' o 'The Civil Wars' entre d'altres obres mestres) reuneix víctimes, perpetradors, observadors i analistes del conflicte del Congo en un tribunal civil. Rodat amb 7 càmeres i davant de 1000 espectadors, 'The Congo Tribunal' és una pel·lícula impossible. 

World Press Photo al CCCB: Un imprescindible pels amants de la fotografia. L'exposició on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme, i també és de les poques ciutats que exposen els treballs guanyadors del concurs de Narrativa Digital. 134 fotografies guanyadores i un programa d'activitats paral·leles i visites comentades per aprofundir l'experiència. Tallen l'alè.

Últimes notícies

    Publicitat