Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba el Liceu a la Fresca

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Us encanta l'òpera? Agafeu l'agenda: Torna el Liceu a la Fresca! El proper 16 de juny a les 22h una pila de municipis de les comarques gironines retransmetran en directe la nova producció de Manon Lescaut de Puccini a espais públics i a la fresca gràcies a la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” Endesa

A Girona la podrem veure al Parc Central però també estarà disponible a municipis com Sarrià de Ter, Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, Ginestar, Jafre, Les Planes d'Hostoles o Olot entre d'altres. Podeu consultar el llistat sencer aquí. Recordeu: aneu on aneu, sovint cal reservar i sempre arribar amb molta antelació! 

Què és Manon Lescaut? Es tracta de la nova producció del Gran Teatre del Liceu, el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts Reina Sofía de València que arriba de la mà del director d’escena i escenògraf italià Davide Livermore, que ens trasllada a l’emblemàtica Ellis Island, lloc d’entrada d’immigrants a finals del segle XIX i on actualment s’aixeca l’Estàtua de la Llibertat a Nova York. Una illa que fa de punt de partida per a la història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon i el seu estimat Des Grieux.   

La música, fidel als principis del verisme, recau en la batuta del mestre Emmanuel Villaume, que dirigeix un repartiment de luxe encapçalat per la soprano Liudmyla Monastyrska, una de les veus més aclamades internacionalment i que debuta el paper de Manon, i el tenor nord-americà i habitual de l’escenari del Liceu Gregory Kunde, encarnant Des Grieux. El repartiment el completen altres primeres figures de la lírica internacional com David Bižić, que debuta al Liceu com a Lescaut oCarlos Chausson com a Geronte, entre d’altres, i juntament amb l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

La gravació és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus i es realitzarà amb 6 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre. La realització de l’òpera es distribueix via satèl·lit als mitjans televisius que posteriorment es personalitzen el senyal i l’emeten pel canal domèstic, gràcies a un recent acord que el Liceu ha firmat amb Hispasat. L'obra serà post produïda tant a nivell de vídeo com de so per a la seva posterior presentació i venda a nivell internacional. 

Últimes notícies

    Publicitat