Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El teu mòbil va molt més lent?

Escrit per
Germà Bustamante
Publicitat

Heu sentit a parlar dels termes Meltdown o Spectre? No, no parlem d’una nova sèrie que ho petarà en alguna de les plataformes digitals que tenim a l’abast, ni del darrer còctel de moda. Ens enfrontem a la primera amenaça seriosa des del punt de vista de la seguretat informàtica del 2018!

Uns quants investigadors van descobrir a final del 2017 una vulnerabilitat en els processadors Intel i AMD (que és com dir les dues principals marques mundials). Potencialment, i només potencialment, aquesta escletxa podria permetre l’accés, per part de tercers i amb finalitats fraudulentes, a la memòria del 'kernel' del sistema operatiu del dispositiu. Per fer una analogia: és com poder entrar al cervell humà i, més concretament, la part del cervell que guarda tots els elements de memòria. I atenció, els mòbils no se salven d’aquesta vulnerabilitat!

Però, ai pobres de nosaltres, i què hem de fer? Aquesta vulnerabilitat, que no us ho perdeu, s’ha detectat en tots els processadors fets de fa deu anys ençà, té solució. Tant Apple com Windows i Linux s’han afanyat a oferir pegats de seguretats que suavitzen possibles atacs. També Adobe i el seu Flash. I en les pròximes setmanes continuaran apareixent novetats al respecte. Ara bé, res és gratuït: prepareu-vos perquè les vostres màquines experimentaran un descens de velocitat (entre el 5% i el 30%, segons els catastrofisme dels analistes).

A la web d’Internet Segura trobareu un article que ofereix informació sobre com i què s'ha d'actualitzar. 

Últimes notícies

    Publicitat