Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors vins per Nadal

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

Arriba Nadal. Neules, canelons, escudella i carn d'olla... Però, i els vins? Com s’acompanyaran aquestes menges? Quatre enòlegs de Associació Catalana d'Enòleg s’han atrevit a recomanar quins vins són els que de ben segur triomfaran. Agafeu la llibreta: 

Per a l’aperitiu...

Els quatre enòlegs (Josep Soler, Rosa Domènech, Roser Amorós i Arnau Galmés) arrencarien el dinar amb un escumós, tot i que de diferents estils: des d'un cava jove, suau i fresc o bé un vi blanc de varietats com xarel·lo o picapoll del Pla de Bages, un escumós Gran Reserva o un cava rosat Brut Nature.

Per als plats principals...

És el moment del plats forts, d’aquelles menges elaborades amb amor, amb bons productes i moltes hores de dedicació. Per això, cal acompanyar-los de vins intensos, però que alhora permetin gaudir al màxim dels sabors del menjar. Un parell d'exemples: un vi blanc de picapoll i macabeu, un sumoll o una garnatxa blanca, jove amb molt de cos i estructura com les de la Terra Alta.

Les postres...

Els torrons i les neules són protagonistes d’aquest moment de l’àpat. Però, com acompanyar-les? Aquí tots coincideixen o gairebé: vins dolços de garnatxa, envellits, concentrats, llaminers, amb nota de confiteria”.

Últimes notícies

    Publicitat