Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els veterinaris de Catalunya creen un programa per controlar les colònies de gats

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

La presència de gats al carrer és habitual a tots els pobles i ciutats de Catalunya. La majoria d’aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge, sense cap mena de control. Aquests animals, tot i que es troben en un estat sanitari i nutricional deficient, es reprodueixen amb molta facilitat. A la ciutat també troben aliments fàcilment, en alguns casos per l’acció de les persones que els dona restes de menjar i que acaben embrutant l’entorn. 


Els problemes que representen les colònies de gats no controlades són sanitaris, de convivència i per al medi ambient. Els beneficis de tenir controlades les colònies de gats, són de tipus sanitari, però, també, de reducció dels excessos de població felina a les colònies. En condicions favorables i sense cap mena de intervenció o control veterinari, la progressió felina de creixement estableix que una sola gata pot tenir una descendència indirecta de més de 1.700 gats i gates en només tres anys.

GIF-vet per al control de les colònies de gats

El programa GIF-vet es crea amb la finalitat de tenir un pla estratègic comú entre tots els tipus de control de gats ferals de manera que la implantació d'un protocol d'actuació faciliti l’aplicació de les mesures necessàries per gestionar amb èxit les colònies de gats des dels ajuntaments, les entitats protectores i els centres veterinaris. I, alhora, oferir una resposta eficaç davant la presencia creixent de gats ferals als carrers de molts pobles i ciutats de Catalunya i, al mateix temps, per a definir els protocols que garanteixen la salut pública i el benestar animal.

Últimes notícies

    Publicitat