Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es descobreix un nou tram del traçat de la muralla de Girona

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

Una recent intervenció arqueològica en una finca del carrer de Bellmirall ha permès posar al descobert un nou tram del traçat de la muralla que encerclava la Força Vella de Girona en aquest punt.

 La intervenció realitzada ha permès reconstruir l’evolució constructiva de la casa, aportant noves dades sobre el desenvolupament urbanístic de l’indret. S'ha recuperat tot el traçat de la muralla amb les diverses fases de construcció (romana, carolíngia i baix medieval), així com l'adaptació de la zona amb la construcció, directament a sobre de la muralla, d'un habitatge medieval, que seria àmpliament modificat en l'època moderna i evolucionaria amb diverses reformes contemporànies fins a arribar a l'actualitat.

La propietat de la finca (ubicada al carrer de Bellmirall, 2-4) preveu la rehabilitació i l’adequació en habitatges de l’edifici. La ubicació de la casa, a tocar del recinte de la ciutat romana de Girona, molt a prop del portal Rufí i pràcticament a sobre de l’antiga muralla de la ciutat, ha motivat que abans de l’inici de l’obra es cregués convenient realitzar un estudi arqueològic previ.

Gestió de l’arqueologia urbana a Girona

En els darrers anys, l’Ajuntament de Girona ha efectuat un salt qualitatiu en el conjunt de la pràctica arqueològica a la ciutat. Aquesta transformació té com a objectiu compaginar l’estudi i la protecció del patrimoni amb el creixement i la transformació urbanística que s’esdevé dia a dia a la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat