Notícies

Girona celebra el Dia Internacional de l'Art

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

La celebració de la 6a edició del Dia Internacional de l’Art a Girona portarà a la ciutat i a les comarques gironines un centenar d’activitats culturals el proper cap de setmana, els dies 14 i 15 d’abril.

El tret de sortida es farà aquest divendres, 13 d’abril, amb el pregó inaugural a càrrec del crític d’art, comissari i docent Pere Parramon. L’acte es farà a les 18.30 h davant de la seu del Bòlit_Centre d’Art Contemporani.Girona, a la plaça del Pou Rodó.

Un total de 64 agents artístics, públics i privats, han participat en la programació del Dia Internacional de l’Art a Girona 2018, que proposa 67 activitats artístiques i 33 exposicions repartides en 20 municipis diferents. Aquesta programació inclou itineraris d’art, projeccions, exposicions tallers, concerts, conferències, propostes gastronòmiques i performances, totes elles gratuïtes i aptes per a totes els públics. La ciutat de Girona concentra el gruix principal de les propostes, amb 22 activitats i 13 exposicions.

Algunes propostes a destacar són la instal·lació del col·lectiu La Pedra a la plaça del Pou Rodó i la presentació del mural Una, de Paula Bonent, a Figueres, ja que formen part del projecte “WOMART, talent femení en les arts visuals”, de la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals. També cal posar èmfasi en la primera edició de “Fem un cafè amb....”, un espai de debat obert entre artistes i assistents, organitzat per la Plataforma d’Artistes de Catalunya (PACC), que es farà cada primer divendres de mes al Bòlit_Pou Rodó a partir del maig.

Fora de la ciutat de Girona, cal ressaltar la quinzena d’activitats programades per l’Excèntrica Aula Taller d’Art de Sant Hilari Sacalm, que s’estrena en aquesta edició, o la caminada creativa “Riu sonor. Caminada creativa a l’alba” amb els artistes Josep Manuel Berenguer, Clara Garí, Job Ramos i Mar Serinyà.

Últimes notícies

    Publicitat