Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Mercè es reinventa

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

El centre cultural La Mercè es reinventa per reinvidicar la marca pròpia. L’objectiu? Convertir-se en l’equipament cultural de Girona. Per això, el nou projecte del centre pivota sobre tres eixos: la formació, la reflexió i la creació.

“Fem una nova mirada de La Mercè cap a dins i cap a fora amb la voluntat que la ciutadania s’hi acosti i que esdevingui un espai de trobada i de referència cultural a Girona”, ha explicat el regidor de cultura.

Anem per àmbits: En l’àmbit formatiu i de creació, se segueixen reforçant i consolidant les propostes de l’Escola Municipal d’Art (EMA) i l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU), amb l’Aula d’escriptura i els cursos i tallers diversos com a punts forts. A més, es vol posar en valor la programació multidisciplinària de l’Auditori de la Mercè com a espai cultural amb un discurs propi.

Pel que fa a la reflexió, en els propers mesos s’han programat diverses conferències. Suso de Toro, Gemma Calvet, Roger Mas, Mariàngela Vilallonga o David Carabén són alguns dels noms que passaran per La Mercè aquesta primavera. Cal destacar que, dins del nou projecte de La Mercè, el concepte de reflexió es vol lligar a la creació.

Una de les principals novetats és que es reforça l’àmbit expositiu del centre obrint tres espais més que es destinaran a l’exhibició i que estaran coordinats des de l’EMA: el claustre, un plafó al vestíbul i la Sala Pati. En aquesta última s’exhibirà el fons d’art contemporani amb què compta l’Ajuntament de Girona. Sota el nom “Una obra, un artista” es vol fer un homenatge als artistes que han contribuït a fer de Girona una ciutat amb un patrimoni històric contemporani singular. Fins al 23 de març s’hi poden veure peces d’Antonio Beneyto i, a partir de llavors, Josep Niebla serà el protagonista.

Últimes notícies

    Publicitat