Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right La Sopa de Verges, un ritual gastronòmic

La Sopa de Verges, un ritual gastronòmic

Advertising

Avís per vegetarians, vegans, devots del menjar sa i maniàtics de les calories, els greixos o el colesterol: no seguiu llegint si no voleu patir un col·lapse.

S’acosta el Carnaval i això és sinònim de fogons a Verges, ja que el dimarts 13 de febrer aquest petit poble empordanès es revolucionarà amb la tradicional Sopa de Verges. Es tracta d’una recepta ancestral heretada de l’Edat Mitjana, en què per fer una bona sopa s’abocaven al perol tots els ingredients que es tenien a casa: llegums, arròs, fideus, verdura, pollastre, porc, vedella, xai... i tots els aliments deliciosament greixosos que us puguin passar pel cap.

Després de passar porta per portar per recollir els ingredients durant el cap de setmana, el dimarts de carnaval es cou aquesta mítica sopa amb l’ajuda de tot el poble a la plaça de la vila, convertint la cuina d’aquest plat en tot un ritual! 

Tan famós és aquest caldo que cada any més de 2.000 persones van fins a Verges per tastar-lo. Us hem convençut? Doncs prepareu la carmanyola i cap a Verges s’ha dit!

Share the story
Últimes notícies
    Advertising