Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Les 'apps' que necessites tenir abans de viatjar
Notícies / Transports i viatges

Les 'apps' que necessites tenir abans de viatjar

Roma
© Viacheslav Lopatin Roma

Qui té un mòbil amb internet té (en algunes ocasions) un amic, un conseller, un secretari i un kit de supervivència. A banda d'aplicacions bàsiques i 'mainstream' com la del portal Skyscanner –el buscador de vols més complert–, les de Booking i Airbnb per trobar allotjament d'última hora i la de Google Maps amb els mapes que calgui prèviament descarregats per poder consultar-los sense internet, aquest és el llistat d''apps' més útils per viatjar que trobareu ara mateix:

1. Waze. Un navegador col·laboratiu molt útil si heu de viatjar amb cotxe. A banda de veure quin és el millor recorregut per anar d'un lloc a l'altre, els mateixos usuaris actualitzen informació de trànsit com accidents, retencions, radars, talls a carreteres... Tot el que pot afectar un trajecte.

2. Kindle: Viatjar carregant 5 quilos de llibres a la maleta no és gaire bona idea. I si una cosa bona té Kindle, és que els llibres no pesen. Aprofiteu els punts amb wi-fi que caceu per comprar i descarregar bons companys de viatge.

3. Flight Aware. Una 'app' on podeu consultar ràpida, còmodament i a temps real l'estat de qualsevol vol i aeroport. Molt útil per estar al cas de retards i cancel·lacions.

4. LoungeBuddy: La sala VIP d'un aeroport pot ser la vostra salvació si el vostre vol va amb -posem per cas- vuit hores de retràs. Cosa que passa més sovint del que voldríem. Lounge Buddy permet consultar els serveis, preus i localització de les sales VIP d'aeroports de tot el món, i pagar-les a través del mòbil. La de l'aeroport de Barcelona, per exemple, val 29 euros (més o menys el que valen dos esmorzars a un aeroport...) i té inclós el menjar, dutxa, zones còmodes per descansar o treballar i internet.

5. Duolingo. Una opció pràctica i senzilla per aprendre a defensar-se en qualsevol idioma amb proves i jocs. No us donarà el nivell per escriure una novel·la però podreu intercanviar quatre paraules amb la gent i fer preguntes bàsiques.

6. AroundMe: La app definitiva per saber en cada moment i a tot arreu, què és el que teniu al voltant: cinemes, restaurants, hotels, gimnasos. Molt útil, per exemple, si necessiteu saber si una farmàcia o un hospital a prop (però també funciona si el que busqueu és menjar una hamburguesa).

7. Flush: Què hi ha de més necessari, en un moment donat, que saber on és el lavabo més proper? A Flush teniu un mapa actualitzat de lavabos (n'hi ha prop de 190.000 registrats a tot el món), tan públics com privats, i també amb informació útil com per exemple si s'ha de demanar clau o no. Una urgència és una urgència.

* i un comodí. Amb l'app de Time Out teniu a la butxaca la guia més completa per conèixer el millor i el més nou d'una trentena de ciutats, des de Barcelona i Madrid a Nova York, Londres i Lisboa. Amb quatre clics trobareu els millors restaurants, exposicions, clubs, concerts i altres activitats culturals que teniu a la vora. 

Advertising
Advertising