Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les sèries del 2018

Escrit per
Serielizados_
Publicitat

Si no heu fet els deures del 2017, més val que us afanyeu perquè el 2018 arriba carregat de bona merda. Un any dolç per la producció espanyola amb l’estrena de les sèries de Movistar+, amb 'Patria', la primera aposta d’HBO Espanya que adaptarà el llibre sobre ETA de Fernando Aramburu i 'Fariña', d’Atresmedia.

L'any de Steven Soderbergh amb un projecte interactiu per HBO, la tornada de Cary Fukunaga (‘True Detective’) amb 'The Alienist' i ‘Maniac’ i la primera sèrie dels Coen. A aquesta selecció cal sumar-hi els retorns, però preferim no mencionar segones temporades de 'The Handmaid’s Tale' o 'Westworld' per la vostra salut mental. Ups, se’ns ha escapat. Va, ara sí, feliç 2018!

'La Peste'

La superproducció espanyola de l’any. Movistar+ aposta per aquesta sèrie de 10 milions de pressupost, és a dir, una quarta part del que li va costar André Gomes al Barça. Alberto Rodríguez i Rafael Cobos de 'La Isla Mínima', ens faran viatjar al Sevilla lumpen del segle XVI. Sis capítols que prometen dosis de decadència i pobresa a mansalva amb actors com Paco León o Manuel Solo. Estrena el 12 de gener a Movistar+.

'The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story'

Primer va ser OJ Simpson i ara arriba el torn de Gianni Versace. La fórmula que planteja l’antologia 'American Crime Story' es de les més sexys del moment. Ryan Murphy, el rei Mides d’aquest format ('American Horror Story', 'Feud' i la que ens ocupa), centra la nova edició d’aquesta sèrie en explicar els fets que van provocar l’assessinat del xeic de la moda i del disseny a finals dels anys 90. La cosa pinta a sèrie de luxe. I amb Penélope Cruz encarnant a la seva germana, Donatella. Molt apte per a voyeurs i de morro fi. Estrena el 17 de gener a FX.

'The Alienist'

Cary Fukunaga va ser un dels grans progenitors de l’univers de 'True Detective' (només el de la primera temporada, nous espanteu). Ara, el director de la sèrie de HBO arriba amb una historia sobre la investigació d’uns assassinats macabres a prostituts al Nova York d’inicis del segle XIX. Estrena el 22 de gener a TNT.

En aquest 2018, Fukunaga també estrenará l’adaptació de la sèrie noruega, 'Maniac'protagonitzada per Jonah Hill i Emma Stone. Apunteu el seu nom.

'Mosaic'

“No és una sèrie, ni es una pel·li. És una altra cosa.” Així és com Steven Soderbergh defineix Mosaic, el seu nou projecte que arriba el 23 de gener a HBO Espanya. Després de la majestuosa The Knick i de produïr Red Oaks per a Amazon y Godless per a Netflix, Soderbergh es tira a la piscina amb aquest projecte interactiu. Sis episodis que es penjaran directament a HBO i que es complimentaran amb una aplicació ja disponible per capbussar-nos en l’univers d’aquest laberint, donant a l’espectador el poder d’influir en las trames de la sèrie. Com amb tots els experiments, pot sortir una genialitat o un bunyol. Això sí, si algú ho havia d’intentar més val que sigui Soderbergh.

'Fariña'

Poques vegades hem esperat amb tantes ganes una sèrie espanyola. 'Fariña' relata les conseqüències del tràfic de tabac i cocaïna a la Galícia dels anys 80. Una producció de Bambú per Atresmedia que es podrà veure en obert per Antena 3 i que ens genera molt bones sensacions. Primer perquè està inspirada en el llibre homònim del periodista Nacho Carretero i segon perquè serà una història protagonitzada per actors gallecs, rodada íntegrament a Galícia i que posarà sobre la taula noms de polítics, narcotraficants i fets que van succeir a la realitat. Feia falta que algú s’atrevís a fer un Gomorra a l’espanyola i Fariña té tots els números de ser-ho.

'Here and now'

Quan sona el nom d’Alan Ball és impossible no relacionar-lo amb 'A dos metros bajo tierra'. És un d’aquests autors que com David Simon amb 'The Wire' o J.J. Abrams amb 'Lost', arran de fer una obra mestra sempre tindran la llosa a sobre seu d'igualar-la amb la següent sèrie que facin. Nosaltres som partidaris de treure aquesta llosa, però en aquest cas sí que és inevitable pensar amb la majestuosa 'A dos metros bajo tierra' quan veiem el trailer de 'Here and Now'. Després d’experiments com 'True Blood' o 'Banshee', Alan Ball torna al drama familiar amb HBO amb aquesta sèrie protagonitzada per Tim Robbins i Holly Hunter. Ho direm amb la boca petita per evitar el hype, però apunta a cosa fina.

'Castle Rock'

Si hi ha una plataforma que s’està fent un lloc dins del mercat de les sèries aquesta és Hulu. 2017 va ser el seu any amb 'The Handmaid’s Tale' i aquest 2018 arriba per marcar encara més el terreny. Una de les apostes és ‘Castle Rock’, sèrie de la factoria J.J. Abrams que torna afixar-se en la literatura de Stephen King. En aquest cas, no és amb l’adaptació d’una novel·la com va fer recentment amb 22/11/63, sinó que agafa l’univers de personatges i trames dels diferents llibres de l’escriptor estatunidenc per empaquetar-ho en una història conjunta. Una sèrie amb filosofia Sant Esteve: aglutinar totes les sobres per acabar fent croquetes i canelons per a tota la família. Veurem si són congelats o casolans de la iaia. Haurem d’esperar, perquè encara no se sap ni la data d’estrena. Aquí el trailer per anar obrint boca.

'Waco'

Davant de tantes hores invertides en tants capítols i tantes temporades a vegades s’agraeixen sèries curtes, de sis capítols amb una sola temporada. Busqueu sèries per veure el típic diumenge tonto? Doncs aquí teniu ‘Waco’. Una minisèrie de Paramount Network molt apte per als fans orfes de 'Mindhunter' i 'True Detective' sobre l'històric assalt del FBI a una secta davidiana de l’Amèrica profunda el 1993. Amb Michael Shannon (la mirada més penetrant de Hollywood) i Taylor Kitsch (ex True Detective). Estrena el 24 de gener.

'Philip K. Dick's Electric Dreams'

Quan s'anuncia l'adaptació d'una obra de K. Dick marquem immediatament la data d'estrena al calendari amb ganes bojes de veure el què. Doncs si aquí afegim que el productor d'aquesta adaptació és Bryan Cranston, encara tenim el nostre imaginari col·lectiu més excitat. 'Philip K. Dick's Electric Dreams' és l'adaptació dels contes del popular escriptor de ciència ficció. Una sèrie antològica que es va estrenar el passat mes de setembre al Regne Unit a través de Channel 4 i que ara arriba a Espanya de la mà d'Amazon. Si ja us heu empassat els 6 nous capítols de 'Black Mirror', aquesta és la vostra nova dosi. Estrena el 12 de gener.

'The Ballad of Buster Scruggs'

Després de l’èxit de ‘Godless’, Netflix segueix amb el gènere del western. Sis capítols sobre sis històries independents, dirigits i escrits per Joel i Ethan Coen. De moment hi ha molt poca informació, però sens dubte la primera sèrie signada pels germans Coen serà una de les estrenes més llamineres de l’any.

'The Romanoffs'

Des del final de 'Mad Men' (2007-2015) que no sentíem el seu nom. Mathew Weiner, el creador de Don Draper, després de brindar-nos una de les sèries més icòniques de la darrera dècada torna amb aquest projecte per Amazon. Una sèrie antològica que se centrarà en la història d’un seguit de persones que afirmen ser els descendents de la famíla de l’últim tsar de Rússia, els Romanoffs. 8 capítols independents que se situen en l’actualitat i on hi apareixeran actrius com Diane Lane, Christina Hendricks o Isabelle Huppert. El record de Madison Avenue segueix present. De moment, no hi ha data d’estrena.

'The First'

I si abans deiem que aquest 2018 Hulu marcarà paquet ens referíem sobretot per aquesta sèrie coproduïda amb Channel 4. Beau Willimon, creador de 'House of Cards', es passa al rollo espacial escrivint i produïnt aquesta sèrie sobre la primera missió de l’home a Mart i els primers passos per la colonització interplanetària. I amb Sean Penn com a protagonista. Encara no hi ha data d’estrena. No tot podia ser ideal.

'Les Molèsties'

I per acabar aquesta llista que semblava interminable, una sèrie que ens fa molta il·lusió. 'Les Molèsties' és el nou projecte de l’actor, director, guionista, home multidisciplinar, Roger Coma. Després de 'Les Coses Grans' torna per fer-nos riure des de la seva particular quotidianitat surrealista. Betevé va estrenar al seu web el primer capítol durant el 29 de desembre a mode de coitus interruptus i ara estem a l’espera de saber quan emetrà la sèrie durant el 2018. Nosaltres ja hem vist el pilot i us assegurem que Roger Coma no s’ha passat a la ciència ficció ni al terror, segueix amb el minimalisme i l’humor costumista de sempre. I ens encanta.

Últimes notícies

    Publicitat