Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Maridatge entre vi, formatges i ceràmica

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

El Terracotta Museu, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Espai del Vi organitzen, el proper 15 de juny, l’activitat Ceràmica i vi: 2.500 anys d’història, una proposta tècnica i sensorial que neix amb la voluntat de recuperar, reivindicar i posar en valor l’antic maridatge entre la tradició ceràmica i la viticultura. A l’Empordà, la producció i comercialització del vi es varen introduir des d’Empúries, ben a prop de la Bisbal d’Empordà, fa més de 2.500 anys.
 
L’activitat s’iniciarà amb la part més acadèmica, una taula rodona on arqueòlegs, enòlegs i productors de vi explicaran el passat, el present i el futur del vi elaborat en ceràmica: des de la seva arribada fa més de 2.500 anys fins a les noves tècniques d’elaboració que reintrodueixen la ceràmica com un recipient idoni per a la fermentació del most.
 
Seguidament, els assistents hauran d’activar els sentits per tal de poder experimentar una innovadora proposta sensorial que tindrà lloc a l’interior d’un dels antics forns del Museu. En aquest espai de dimensions reduïdes es barrejarà música, llum i imatges amb el tacte, els gustos i els aromes de la terra, les vinyes i el vi.
 
Per acabar, el sentit del gust prendrà el protagonisme amb un tast de vins elaborats en àmfores i servits en copes de ceràmica, que s’acompanyaran d’un tast de formatges de la Casa Martell de Fonteta

L’aforament és limitat, així que tots aquells que vulguin participar s'han d'inscriure prèviament trucant al 972 642 067. El preu de l'activitat és de 10€ per persona.

Últimes notícies

    Publicitat