Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Temps de Flors 2018: Les millors exposicions

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Arriba Temps de Flors, aquells dies que Girona s'omple de flors. Si de més de 150 exposicions mai sabeu què triar, aquí teniu algunes de les que cada any són més al·lucinants. Aquestes són, com a mínim i per ordre, les que nosaltres no ens perdrem: 

1. Capella de Sant Nicolau i Sant Pere de Galligants. És sinònim de grans ornamentacions i acumulació de càmeres de fotos, però no per això deixen de ser majestuoses i belles per al gironí i per al turista. Aquesta capella funerària, que avui dia s'utilitza com a sala d'exposicions, havia tingut una plana central quadriabsidal d'arrel llombarda, amb la característica ornamentació d'arquets cecs i bandes llombardes als murs exteriors. 

2. Els ponts. Girona no existiria sense els seus ponts, i a l'inrevés. En aquesta edició del Temps de Flors hi ha sis ponts que es vesteixen de llarg i que acolliran projectes artístics i florals. Nosaltres no ens volem perdre el de Sant Agustí amb l'exposició 'Orgull gironí'.

3. La Catedral: Un altre punt neuràlgic del Temps de Flors serà la Catedral. Amb les seves majestuoses catifes de flors, seran les protagonistes d'una visita que també pot incloure el recorregut pel Museu CapitularUn consell: visiteu-la tota i acosteu-vos als soterranis i descobriu, un any més, una instal·lació sota terra amb un projecte artístic i floral únic!

4. Banys àrabs. Un dels elements més representatius de Girona. Gràcies a la seva arquitectura i situació, els Banys no deixen de ser un dels racons imprescindibles en aquest Temps de Flors. Les exposicions seran: Les mil i una flors i harmonia. 

5. Jardí de l'àngel. Acostar-se al jardí de l'àngel un dia normal ja és una experiència necessària. Per Temps de Flors encara més. Enguany l'exposició es titula 'Homenatge a la Trobaïritz Maria Laffitte'. 

6. Sant Feliu. Fins al segle X, Sant Feliu va ser la primera catedral de Girona i és un dels edificis gòtics més representatius de la ciutat. Per això, no pots perdre't l'accés a l'espai a través del pont de Sant Feliu, el lateral, la plaça i fins i tot l'interior amb l'exposició 'Florens Divinitate'.

7. Casa de cultura. Aquesta instal·lació és el resultat d’un taller organitzat per la Casa de Cultura de Girona amb noies i nois de l’Associació FANJAC i realitzat al Museu de Terrissa de Quart. Tenim molta curiositat. 

8. Pati de la botiga Zeppelin. Si normalment entrar a la Zeppelin ja és al·lucinant, imagineu-vos ara. A sobre podem accedir al pati! El títol de l'exposició és 'El petit paradís de Koinobori'. 

9. Pla V i Santa Eugènia. Una de les novetats d'aquest any a Temps de Flors és que no només haurem de caminar per Girona: també per Santa Eugènia. D'aquí ens atrau, sobretot, l'itinerari artístic de “land art' i l'homenatge a les hortes de Santa Eugènia que hi haurà a Can Ninetes. 

10. Capella de Santa Llúcia. Aquesta és una d'aquelles exposicions que segur, seguríssim que us encanta perquè l'espai acompanya molt. El títol? Ofrena. 

11. Casa Lleó Avinay. Un altre espai al·lucinant que ens encanta tenir l'oportunitat d'entrar-hi per Temps de Flors. La Casa Lleó Avinay s'omplirà de flors per complert: des de l'entrada, les diferents sales, el pati i el el pont. 

12. Passeig Arqueològic. És el típic, sí. Però hi haurem de passar de totes maneres i sempre s'ho val. Hi haurà exposicions des del mirador de dalt i el de baix.

13.Museu del Cinema. Entrar-hi sempre és un plaer. No us perdeu l'exposició Örok, s'ho valdrà. 

I recordeu: És millor anar caminant tot i que s'ampliaran els horaris del bus urbà. Si hi aneu en cotxe, deixeu-lo a les afores i si veniu amb tren, compreu ja els bitllets! Calçat còmode, ampolles d'aigua (o haureu de pagar 2 o 3 euros per una ampolla petita!) i diverses capes.

Últimes notícies

    Publicitat