Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un restaurant gironí dedicat al Procés

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Alguna dia havia de succeir. El restaurant de tapes i platillos de Girona, el Neptú, ha tematitzat la seva carta per adaptar-la a la realitat del procés independentista que està vivint Catalunya des de ja fa més d’un lustre (el Prucés per als amics i els enemics).

Des d’aquest recomanable restaurant -a Hortes, 7 just davant de la llibreria 22- el Jordi Gallego explica que «no es posiciona políticament ni a favor ni en contra del tema. Ara bé, sí que es tractava de treure-li un xic de ferro a tot plegat», riu.

En realitat, més que canviar el nom dels plats el que han fet és afegir-hi un matís polític, lligant alguna característica del plat amb la d’un dels protagonistes del conflicte. Així, els ‘callos’ estil Neptú s’han convertit en ‘Camacho i Soraya, els Callos’ (del tot políticament incorrecte!).

Reparteixen clatellades a totes bandes, perquè l’entrecot s’ha rebatejat com a ‘Entrecot Junqueras de vedella sense Ós’, i a Carles Puigdemont li dediquen els ‘Fingers de Pollu amb un toc picant’ (se m’escapa la relació). I la canya de llom ibèric passa a anomenar-se ‘155, Canya’, mentre que les patates d’Olot són les ‘Patates CUP dels irreductibles d’Olot’. El plat estrella de l’apartat de les postres, ‘Buenu, Pos Molt Bé, pos Adiós’, són les ‘Postres pecaminoses Trapero’ i ‘Sorbets i Gelats per fer baixar la Calentura’.

Últimes notícies

    Publicitat