Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jardí de la Jueva
© Racons de Girona Jardí de la Jueva

7 jardins amb encant a Girona

Espais verds, llocs bonics i tranquils per desconnectar, passejar, gaudir de la natura o descobrir plantes d'arreu del món sense sortir de Girona

Escrit per
Esperança Padilla
Publicitat

Necessiteu descansar una estona? Voleu donar una volta per la ciutat i gaudir de la natura? Girona és plena de parcs i jardins de tota mena. Alguns d'aquests espais de tranquil·litat i natura estan una mica amagats, altres són més coneguts i altres més senzills. Us volem redescobrir els jardins amb més encant de les comarques gironines, llocs que van més enllà del simple parc per passejar el gos. Espais, en definitiva, on s'hi respira un ambient especial o que contenen peces d'art que són part de la nostra història.

 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Centre
Si volteu pels camins entre la Torre Gironella i la Font del Bisbe trobareu un petit prat amagat amb un banc, algunes restes arqueològiques i poca cosa més. Tampoc hi ha cap plafó ni referència a la jueva en qüestió, injustament desconeguda malgrat haver donat nom a aquest racó modest i romàntic. A l'estiu s'hi està fresc i l'espessa vegetació hi crea una intimitat que segur que era molt del gust de la damisel·la. Potser ho feia servir per a encontres galants o potser per estudiar matemàtiques, que les jueves eren molt seves.
Jardins de la Francesa
 • Què fer
 • Centre
 Els jardins de la francesa son un espai restaurat amb un jardí damunt l’antiga vivenda de la seva propietaria, Madame Matieu. Explica la llegenda que un dia l’arquebisbe al veure la jove francesa s’hi va encapritxar i la va convidar a sopar alguna cosa típica catalana,  així quan va arribar a casa  va encarregar a la seva criada que preparés una butifarra. La criada del clergue, gens conforme amb la trobada, va prepara butifarra però enlloc de sal li va afegir sucre. El capellà es va indignar amb l’equívoc en canvi la francesa va quedar fascinada pel deliciós i dolç plat. Avui encara es poden trobar a Girona butifarres dolces que tenen com el capellà i la francesa, seguidors i detractors!
Publicitat
Platja fluvial del Ter
 • Què fer
 • Oest

Bé, cal dir que no és un lloc destinat al bany... però és perfecte per a una bucòlica remullada de peus, prendre el sol o fer un pícnic. La platja fluvial oberta la primavera de 2016 va ser una actuació destinada a ampliar els espais d'oci d'un sector de la ciutat, Sant Ponç, molt dur i asfaltat malgrat estar a tocar del riu. A la llarga un camí connectarà aquest espai amb l'hospital Trueta perquè els seus usuaris també hi puguin passejar. En una ciutat acostumada a la polèmica –hi ha poques coses més conservadores que un gironí de tota la vida-, sorprenentment, la decisió d'esbrossar un tros de llera del Ter per fer-hi un lloc d'esbarjo no va suscitar ni una queixa i sí un cert entusiasme, que tampoc no arriba a ser prou massiu perquè la platja estigui sempre plena. Gaudiu-ne, perquè potser és un dels espais naturals més encantadors de la ciutat... i, si us hi banyeu, compte (però nosaltres també ho faríem)

 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Montjuïc
Els horaris d'obertura són un gran enigma i els amics de quatre potes no hi poden ni ficar el morro. A banda d'això, aquest petit jardí, ignot per a molts gironins i que resta amagat entre els carrerons del barri de Sant Pere de Galligants, és una autèntica meravella on és perfectament possible passar-hi una tarda llegint a l'ombra d'un taronger sense que ens hi molesti ningú. L'espai com a zona verda existeix des de l'edat mitjana i està envoltat d'història i llegendes relacionades amb la càbala i el passat judaic de la ciutat.
Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Oest
Entre la Devesa de Girona i la saltenca s'estén la plana de l'horta de Santa Eugènia. Els pagesos de tota la vida que han vist com la ciutat se'ls anava acostant conviuen amb els horticultors urbans que conreen els espais cedits per l'ajuntament, i tots els amb els passejants i ciclistes del carril bici. És un indret bonic, on hi podem escoltar la fressa de l'aigua de la séquia mentre hi fem un passeig tranquil. Hi trobarem gallines picant a terra i potser ens oferiran unes tomates acabades de collir. Com rebutjar aquests plaers rurals a cinc minuts del centre?
 • Què fer
 • Centre
 Els Jardins dels Alemanys, en ple Barri Vell, són un espai ple d’història: hi perduren les restes de l’antiga caserna on van viure els soldats mercenaris d’origen alemany que van ser destinats a Girona durant la Guerra del francès, al segle XIX. Dins dels jardins hi trobem, també, la Torre del Llamp. Si hi pugeu,-hi ha una escala per accedir a la muralla-, traieu el mòbil perquè les vistes de Girona són al·lucinants. Els jardins, però, no són només un espai per passejar, també s’hi fan moltes activitats musicals i representacions històriques de la Guerra del Francès. 
Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Parcs i jardins
 • Sud
Situat a la part del darrere del centre d'educació especial del Mas Abella i de l'hotel d'entitats, hi ha un tall de bosc ideal per a passejar-hi, amb caminois fets per l'ús i una tranquil·litat inusitada per trobar-se a pocs metres de vials amb circulació força intensiva.
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat