Deveses de Salt
© Carles PalacioDeveses de Salt

11 parcs de Girona per a 11 ocasions

Per fer un pícnic, per jugar amb la mainada, tenir una cita romàntica i molt més!

Publicitat

Les comarques gironines estan plenes de parcs ideals per a totes les ocasions. Llocs on perdre’s durant hores, on gaudir d’un passeig romàntic, practicar esports més o menys alternatius, passejar el gos, apropar-nos a la història i a la botànica i, fins i tot, fer un pícnic. Amb aquesta guia, els coneixeràs tots! Però si ens hem deixat el vostre preferit no dubteu en dir-nos-ho als comentaris. 

 • Què fer
 • Eixample

Per una cita? Sí, però depèn del dia i l'hora. Si hi aneu un dissabte a la tarda és molt probable que trobeu famílies i nens però un dia entre setmana al capvespre, per exemple, és ideal per tenir una cita. Seure en un racó enmig de la gesta, donar de menjar als ànecs... El Parc del Migdia és típic i tòpic però no ens direu que no sembla tret d'una pel·li de Hollywood! 

 • Llocs d'interès
 • Parcs i jardins
 • Costa Brava
Per una (altra) cita romàntica: Jardins de Cap Roig
Per una (altra) cita romàntica: Jardins de Cap Roig

Està considerat un dels jardins botànics més macos de Catalunya, una fusió ideal d'arbres, plantes i espècies vegetals dels cinc continents. Un espai únic ple de naturalesa, art, cultura i història. Per tot això i més els Jardins del Cap Roig són un dels parcs ideals per tenir-hi una cita romàntica. Deixeu-vos de tòpics i aneu-hi. Triomfareu. I, de pas, també ho petareu a Instagram. 

Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Oest

El parc del Domeny és de les zones verdes més joves de Girona i, possiblement, també de les més desconegudes. Ubicat entre la carretera de Sant Gregori i el carrer de Bolaño, aquest espai ho té tot per passar-hi un matí amb la família sense que l’avorriment faci acte de presència. Dues tirolines, un rocòdrom, una zona de jocs infantils i taules de ping-pong no deixaran que els nens i nenes es quedin sense idees a l’hora de jugar. A més, el parc també té una àrea destinada a la petanca i un espai per a fer skateboard. I, per agafar forces després de gastar energia, podeu fer un pícnic a les taules habilitades per a aquesta funció.

 • Llocs d'interès
 • La Selva

Carl Faust va ser un industrial alemany que va dedicar la primera part de la seva vida a fer-se prou ric com per poder construir el seu jardí somiat a Blanes. Un segle més tard, aquest recinte, de cinc hectàrees i força desnivell salvat per multitud d'escales i corriols, és una de les grans atraccions de la ciutat i no només una atracció turística, sinó un important centre de recerca en botànica i biologia. L'entrada, que s'allotja a l'antiga casa de Faust, d'un lleuger estil tirolès, ja ens avisa que l'indret que visitarem no segueix cap regla predecible. En un maremàgnum de verds i colors que malgrat tot conté un rigorós ordre intern, per la vessant de la muntanya de Sant Francesc i fins els penya-segats de Sa Forcanera hi trobem plantes representatives de tots els climes del món, palmeres monumentals, flors inversemblants, insectes feliços immersos en una pol·linització de primera qualitat i passejants bocabadats contemplant l'obra d'un visionari. Si voleu gaudir de l'espai amb més calma, podeu assistir als sopars i els concerts que es fan durant les nits d'estiu o fins i tot llogar l'espai per a celebrar-hi un casament.

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Parcs i jardins
 • Eixample

El Parc de la Devesa és el parc urbà més gran de Catalunya i un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Tot i que molts només hi anàvem durant les Carpes a l'estiu i a les Barraques a la tardor. Però la Devesa és, també, i ho sabem tots, un lloc ideal per córrer i cremar calories. 

 • Què fer
 • Rutes i passejades
Per un diumenge familiar: Parc de la Draga
Per un diumenge familiar: Parc de la Draga

L'únic jaciment neolític d'ambient lacustre de la península Ibèrica un lloc ideal per anar-hi amb la família? Sí. Perquè podreu explicar anècdotes històriques a la mainada i, quan s'apropi l'hora de dinar fer un pícnic. La zona de pícnic del Parc de la Draga està vorejant l’estany, direcció Serinyà. Hi trobareu una vintena de taules, totes d’ús lliure menys les tres que estan més juntes, a prop del bar. Que, per cert, obre els caps de setmana a partir de les 11 del matí. I per què és al·lucinant? Perquè a menys d’un minut trobareu una zona amb gronxadors pels nens, el jaciment de la Draga, l’estany i, per rematar-ho, la zona de bany. Algú pot demanar més?

Publicitat
 • Què fer

El Pelut de la Pilastra, El fill de la muntanya, la nimfa Mifegínia o El fill del tro són els noms dels personatges principals de la llegenda més popular del poble, que habiten a les Deveses de Salt, un paratge agronatural a través del qual hi transcorre part del curs del Ter abans de comparèixer a la ciutat. Els personatges, a més, donen nom a les rutes que proposen els responsables del parc, algunes adaptades íntegrament per a cadira de rodes, d'altres parcialment, pensades per a descobrir la riquesa i diversitat naturals de l'espai. Són 310 hectàrees on hi operen diverses associacions de defensa de la natura que organitzen activitats, amb circuits d'orientació senzills aptes per a tots els públics, rutes per córrer seguint les Vies Verdes o el Camí de Sant Jaume, però aquest espai també acull d'altres activitats com rutes amb carro, en bicicleta, a cavall o amb poni, jornades d'anellament d'ocells i piragüisme (caiac).

 • Què fer
 • Rutes i passejades

Un museu a l’aire lliure. El Bosc de Can Ginabreda (o ‘Bosc d’en Xicu’) és parc, bosc i exposició d’art a la vegada inspirat en les experiències de Bomarzo a Itàlia o les del parc Kroner-Müller d’Holanda. Es tracta d’un bosc típicament mediterrani d’uns 40.000 m2 amb roures, alzines, ginebres, pins, grèvols i… un grapat d’escultures de l’artista gironí Xicu Cabanyes que giren al voltant de temes com l’eròtica o la vida. Una experiència singular i innovadora que, amb una mica de retòrica, us ajudarà a seduir a la persona desitjada. O potser no, però és ideal per fer-se el 'cultureta'. 

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Parcs i jardins
 • Sud

Situat a la part del darrere del centre d'educació especial del Mas Abella i de l'hotel d'entitats, hi ha un tall de bosc ideal per a passejar-hi, amb caminois fets per l'ús i una tranquil·litat inusitada tot i trobar-se a pocs metres de vials amb circulació força intensiva. Normalment no hi trobareu ningú, per tant és ideal per aïllar-se llegint, passejant o jugant amb el vostre gos. 

 • Què fer
Per tornar al passat: Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
Per tornar al passat: Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

Propera parada: Les coves de Serinyà. Un dels millors jaciments d’Europa occidental per conèixer el pas de l'home de Neandertal a l'home modern, un paratge únic per apropar-nos a l'escenari on vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria. Aquest indret, descobert a finals del segle XIX com a lloc d'assentaments estacionals humans i d’enterraments, està format per tres coves: les de Reclau, les de Mollet i les d’Arbrau.

Publicitat
 • Què fer
 • Sud

A l'entrada (o la sortida) sud de Girona hi ha un lloc que segur que la majoria el desconeixeu. I mira que està a la vora de dos grans superfícies la mar de freqüentades com són el Decathlon i el Media Markt. Es tracta d'un dels espais lúdics més ben equipats i situats de la ciutat. Un parc urbà sense pol·lució. Miracle! Podríem dir que l'espai es divideix en cinc parts: una de jocs infantils, una altra d'aparells per a infants a partir de 5 o 6 anys i fins als 10 o 11, una pista poliesportiva equipada amb cistelles de bàsquet i porteries, una zona diàfana al voltant de la pista per practicar altra mena de jocs o esports (fresbee, per exemple) i una zona amb bancs i parterres apta per seure a l'ombra dels arbres i abandonar­-se a la lectura. A dues passes, a l'altra banda del carrer, el Bosc de la Pabordia, un bosc antic, dels pocs que hi ha al país, designat terapèutic i saludable.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat