Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 15 coses que tot gironí ha de fer un cop a la vida

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Girona
© kavalenkava Girona

15 coses que tot gironí ha de fer un cop a la vida

Ets un autèntic gironí? Et posem a prova!

Per Aída Pallarès
Advertising
Braves del König
© Roger Lleixà

1. Has menjat les braves del König

Restaurants Menjar ràpid Centre

El König és molt més que un restaurant de menjar ràpid: és tota una institució. I tot gironí hi ha anat molt (moltíssim) a fer un frankfurt o una hamburguesa i, sobretot, unes braves. Hi ha qui diu que la qualitat ja no és la de sempre, però siguem sincers: tots hi anem (com a mínim) un cop a l'any. 

Advertising
Llibreria Geli
© Maria Dias

3. T'has perdut durant hores a la Geli

Botigues Llibreries Centre

La llibreria Geli és una de les més antigues de Catalunya i per a molts gironins és una cita obligada cada dissabte, després de comprar flors a la Rambla –bé, potser la imatge és un xic estereotipada però de debò que alguna cosa ja hi ha, de tot això. Qui no hi ha entrat buscant un llibre i hi ha sortit, una hora més tard amb tres llibres a la mà i quatre a la 'wish list'?

La Terra
©Maria Dias

4. Has tingut una cita la Terra

Bars i pubs Cafeteries Centre

La Terra és el lloc on anem quan volem quedar bé amb algú de fora i, de pas, presumir de ciutat. Potser per això tots, en un moment o altre, l'hem utilitzat com a arma de seducció... 

Advertising
Cases Onyar
© Phant

5. Has dibuixat les cases de l'Onyar

Tots hem anat amb l'escola a dibuixar les cases de l'Onyar. I, tot i que les veiem cada dia, encara ens hi aturem a fer fotos...

Advertising
Cinema Truffaut
© Carles Palacio

7. Has anat al Cinema Truffaut

Sales de cinema Independents Centre

És el refugi dels (més) cinèfils. I, alhora, el lloc on anem quan necessitem un moment de tranquil·litat. És entrar per la porta, veure el passadís ple de cartells i somiar que ens perdem pels carrers de París amb Jean Seberg. Bé, potser no tant. Però el Truffaut forma part de la nostra adolescència cultureta. 

Advertising

9. Has ballat a la La Mirona

Locals de nit Vida nocturna alternativa

Polígon industrial Torre Mirona de Salt. Hora de fitxar d’entrada: confirmada. Hora de fitxar de sortida: la nit dirà! La Mirona és un dels espais de referència de la música popular a les comarques gironines. I, tot i que es va inaugurar a principis del 2000, la nostra joventut no seria la mateixa sense ella. Llarga vida a la Mirona! 

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising