Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 15 coses que tot gironí ha de fer un cop a la vida

15 coses que tot gironí ha de fer un cop a la vida

Ets un autèntic gironí? Et posem a prova!

Per Aída Pallarès |
Advertising
Girona
© kavalenkava Girona
1
Braves del König
© Roger Lleixà
Restaurants, Menjar ràpid

Has menjat les braves del König

Centre

El König és molt més que un restaurant de menjar ràpid: és tota una institució. I tot gironí hi ha anat molt (moltíssim) a fer un frankfurt o una hamburguesa i, sobretot, unes braves. Hi ha qui diu que la qualitat ja no és la de sempre, però siguem sincers: tots hi anem (com a mínim) un cop a l'any. 

Advertising
3
Llibreria Geli
© Maria Dias
Botigues, Llibreries

T'has perdut durant hores a la Geli

Centre

La llibreria Geli és una de les més antigues de Catalunya i per a molts gironins és una cita obligada cada dissabte, després de comprar flors a la Rambla –bé, potser la imatge és un xic estereotipada però de debò que alguna cosa ja hi ha, de tot això. Qui no hi ha entrat buscant un llibre i hi ha sortit, una hora més tard amb tres llibres a la mà i quatre a la 'wish list'?

4
La Terra
©Maria Dias
Bars i pubs, Cafeteries

Has tingut una cita la Terra

Centre

La Terra és el lloc on anem quan volem quedar bé amb algú de fora i, de pas, presumir de ciutat. Potser per això tots, en un moment o altre, l'hem utilitzat com a arma de seducció... 

Advertising
5
Cases Onyar
© Phant

Has dibuixat les cases de l'Onyar

Tots hem anat amb l'escola a dibuixar les cases de l'Onyar. I, tot i que les veiem cada dia, encara ens hi aturem a fer fotos...

6
El cul de la lleona
© Maria Dias
Què fer

Has fet un petó al cul de la Lleona

Centre

Un altre tòpic que tots hem fet. Sigui amb la família o amb l'escola, tots hem pujat (fins i tot quan no era fàcil!) i hem fet un petó al cul de la lleona. Unes quantes vegades, de fet.

Advertising
7
Cinema Truffaut
© Carles Palacio
Sales de cinema, Independents

Has anat al Cinema Truffaut

Centre

És el refugi dels (més) cinèfils. I, alhora, el lloc on anem quan necessitem un moment de tranquil·litat. És entrar per la porta, veure el passadís ple de cartells i somiar que ens perdem pels carrers de París amb Jean Seberg. Bé, potser no tant. Però el Truffaut forma part de la nostra adolescència cultureta. 

Advertising
9
La Mirona
Locals de nit, Vida nocturna alternativa

Has ballat a la La Mirona

Polígon industrial Torre Mirona de Salt. Hora de fitxar d’entrada: confirmada. Hora de fitxar de sortida: la nit dirà! La Mirona és un dels espais de referència de la música popular a les comarques gironines. I, tot i que es va inaugurar a principis del 2000, la nostra joventut no seria la mateixa sense ella. Llarga vida a la Mirona! 

10
Catedral de Girona
© Roger Colom
Què fer

Has comptat les escales de la Catedral

Centre

És el tòpic, ho sabem. I si algú que no és gironí està llegint això probablement pensarà: "aquests gironins estan sonats!". Però no mentiu: tots ho hem fet (com a mínim) alguna vegada. 

Mostra'n més
Advertising