Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

15 curiositats de Girona que segurament no saps
Personatges il·lustres que van passar per la ciutat, indrets curiosos i altres secrets de Girona que mai hauries imaginat!
Sabeu qui era Guillem Bofill? I que el Cau Ferrat de Santiago Rusiñol va estar a punt, però molt a punt, de ser gironí? Aquestes i altres curiositats són les que us descobrim en aquest reportatge.

11. La Girona dels tres refugis
Sabeu que a més del conegut refugi antiaeri del Jardí de la Infància, n'hi ha dos més? Un a la plaça Poeta Marquina, que té l'entrada tapiada, i un altre a les Bernardes. Aquest últim, però, està en mal estat. El més ben conservat és, com tots sabem, el del Jardí de la Infància que actualment es pot visitar.
12. La Plaça dels Raïms
Potser encara no hi heu estat, perquè està ben amagada entre els carrers del Barri Vell. Amb només 24 metres, la plaça dels Raïms és la plaça més petita d’Europa. S’hi accedeix des de la plaça de les Voltes d’en Rosés i, encara que sembli mentida per les seves dimensions, temps enrere havia acollit un mercat de raïm. Si encara no l’heu trepitjat, aneu-hi i feu-hi fotografies: queden imatges molt boniques des de la plaça enfocant cap al cel.

13. L'origen falangista del Temps de Flors
Des de 1992 a Girona celebrem 'Temps de Flors'. Això, evidentment, no és cap curiositat desconeguda: ho sap (gairebé) tothom. Les arrels d'aquest multitudinari esdeveniment, però, les trobem al 1954. Les dones de la Falange, capitanejades per Maria Cubarsí, van decidir muntar una exposició de flors al Teatre Municipal. Poc després, l'exposició es va celebrar al monestir de Sant Pere Galligants fins l'any 1985. Això sí, quan va començar a crèixer de debò va ser a partir del 1993 amb l'empenta i talent de Josep Maria Birulés i Josep Tarrés.

14. L'origen de les barraques
Si les fires de Sant Narcís es celebren des de fa aproximadament 300 anys, l'origen de les barraques el trobem a finals del franquisme. Un grup d'estudiants van muntar unes barraques al costat de la zona de firaires per recollir diners per al viatge de final de curs i ràpidament es va convertir en una mena de mercat cultural que venia menjar i beguda durant tot el dia.

15. El nom de Quart
Per què Quart es diu així? Deixeu de banda la imaginació: segons sembla, el nom fa referència a la distància que la separa de Girona: quatre milles (romanes).