Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 15 racons màgics de Catalunya

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

S'Agaró
© Marques S'Agaró

15 racons màgics de Catalunya

Per gaudir, per admirar, per descobrir... et proposem 15 racons màgics que has de conèixer!

Advertising

Pensaves que ho coneixies tot de Catalunya? Buscant i buscant hem trobat racons màgics, romàntics i amb encant que treuen l'alè o et faran brillar els ulls. Vols sorprendre algú estimat? Amb això encertaràs segur!

11. Observatori de Pujalt

Si després d'haver estat una bona estona al cel se us desperta la curiositat sobre les estrelles que estan a anys llum de la Terra, l'Observatori de Pujalt programa un gran nombre d'activitats relacionades amb l'astronomia. Visites meteorològiques, observacions astronòmiques i cursos especialitzats són algunes de les propostes que hi trobareu.

 

L'activitat d'observació inclou una introducció inicial en què es donen conceptes bàsics d'astronomia i s'explica en què consisteixen els eclipsis, el moviment dels planetes al voltant del Sol o les constel·lacions; després es fa l'observació astronòmica tant a ull nu com amb prismàtics i amb el telescopi perquè pugueu trobar l'estel polar, i, en funció de l'època de l'any, la Via Làctia, cúmuls d'estrelles i alguna galàxia, a més dels planetes visibles, la Lluna, o nebuloses.

Si vols organitzar un sopar romàntic amb el cel estrellat de fons, aquest és el teu lloc. L'observatori de Pujalt (Anoia) organitza visites en les quals es fa especial èmfasi en la part meteorològica amb experiments al laboratori que us ajudaran a entendre la natura que ens envolta. En el cas de grups nombrosos, també és possible fer observacions astronòmiques amb l'Associació Astronòmica de Barcelona (ASTER), obert a persones que ja hagin fet alguna vegada observacions. Per inscriure's a qualsevol activitat és indispensable contactar amb l'observatori per tal de concretar la visita.

Mura

12. Mura

Impensable que a una hora de Barcelona s'hi amagui aquest poble acollidor i pintoresc on el temps sembla aturar-se. El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és el responsable de l'interessant paisatge i de l'aïllament de Mura. Des del centre d'interpretació hi parteixen interessants rutes a peu. Un plaer bucòlic apte per a persones amb poc temps. 

Advertising
Gorg de Can Poeti
© Ramon Roura

13. Gorg de Can Poeti

Què fer Rutes i passejades

Les Planes d’Hostoles,-un territori per (re)descobrir-, compta amb algunes de les gorgues més al·lucinants de les comarques gironines. Força grosses, profundes i envoltades d’una o més parets de basalt. Un bon exemple és el Gorg de Can Poeti, situat relativament a prop del nucli urbà però força solitari la majoria de mesos de l’any. Envoltat de naturalesa per tots costat i aigües ben fredes. Es pot demanar més? Podeu accedir-hi a través del carril bici, passat el pont sobre el riu Brugent. 

coves de benifallet

14. Coves de Benifallet

Pels qui els agradi visitar coves amb estalactites i estalagmites de formes màgiques i impossibles, llaurades gota a gota i després de milers d'anys, us recomanem entrar en les dues que hi ha obertes al públic a Benifallet, la Maravelles, amb un recorregut de poc més de mig quilòmetre, i la Dues, de 253 metres, descobertes ambdues en la segona meitat del segle XX. Un espectacle per si soles, on a més estareu fresquets.

Advertising

15. Colònia Güell

El recinte de la colònia Güell, nascuda el 1890, quan l'industrial tèxtil Eusebi Güell decidia traslladar la fàbrica de teixits de cotó El Vapor Vell del barri de Sants a Santa Coloma de Cervelló, està integrat per la pròpia colònia, el Centre d'interpretació i la Cripta Gaudí. Podeu realitzar la visita amb audioguies o, si ho preferiu, els diumenges i festius, a les dotze del migdia, podeu fer una visita guiada per tot el conjunta històric, en el que els dissabtes al  matí també trobareu un Mercat de pagès amb productes locals.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising