Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gorgues de Sarrià de Ter
© Carles Palacio Gorgues de Sarrià de Ter

5 llocs de Girona que no surten als mapes

Cims, piscines, gorgues i coves al·lucinants però força desconegudes. Gaudiu-les!

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Als que no tenim gaire (o poca) orientació, Google Maps ens ha salvat la vida. Ara ja no cal sortir de casa dues hores abans i intentar interpretar els mapes: només carregar el mòbil i tenir bona cobertura. Si aneu a aquests llocs, però, Google Maps no us servirà de res. Si busqueu La Foradada, per exemple, el mòbil o GPS us portarà a Mallorca. I, tot i que ja surt a Google, altres mapes encara no et saben trobar el Roc del Comptador. I, per anar a fer fotos de les gorgues de Sarrià de Ter, el nostre fotògraf va haver de recórrer a l'antic (però infalible) mètode: Baixar el cotxe i preguntar-ho a les iaies del poble. 

 • Què fer
 • Rutes i passejades

La cova de la Sal està situada entre Cala Montgó i la Punta del Milà. Només s’hi pot accedir en caiac o barco però paga la pena ja que, a diferència d’altres coves marines, compta amb una petita caleta de còdols ideal per fer snorkel. Això sí, depèn del nivell del mar i l’època de l’any. Aquesta cova, molt popular a l’Escala però invisible per la majoria de mapes,  consta d’uns 20 metres d’amplada i 25 d’alçada. Cal destacar també les dues obertures que engoleixen i expulsen aigua quan el mar puja de nivell. 

Roc del Comptador

Roc del Comptador

El Roc del Comptador, situat a la serra de les Salines, és el gran desconegut. De fet,hi ha mapes on ni tan sols apareix tot i ser, curiosament, el punt més alt de l’Empordà. El sostre. Com arribar-hi? La millor opció és agafar el cim que comença al Santuari de la Mare de Déu de les Salines. Ah! I no oblideu la càmera de fotos perquè la panoràmica des de dalt de tot del cim és absolutament corprenedora. 

Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades

Els voltants de Girona estan plens de gorgues i saltants que, sobretot a l’estiu, són perfectes per refrescar-se enmig de la natura. Unes de les gorgues més desconegudes són les de Sarrià de Ter. S’hi pot accedir des de Sarrià de Dalt i, per als excursionistes, poden convertir-se en el destí ideal després d’una llarga i calorosa caminada. Les gorgues estan situades en una zona ombrívola i s’envolten d’arbres de ribera que les amaguen de turistes i xafarders.

 • Què fer

Un altre accident geogràfic al·lucinant. La Foradada és una cova marina oberta pels dos costats, situada a la costa del Parc Natural del Montgrí, sota el Cap Castell. Aquesta gran roca pot ser atravessada, per tant, per embarcacions petites. Fet que la converteix en un gran atractiu pels vaixells que freqüenten la zona per fer-hi excursions. 

Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Baix Empordà

La piscina Es Cau sí que surt a Google Maps, però sota un altre nom: 'Piscina natural'. Tot i que és, per cert, una piscina artificial. Aquest petit paradís entre la platja Fonda i la de Fornells, va ser creat fa més de cinquanta anys per la comunitat d’apartaments del mateix nom i, de fet, és privada. Això sí, si no fos perquè es veu clarament que l’aigua procedeix del mar, a través d’una bomba d’aigua, està tan ben integrada a l’entorn que sembla totalment natural. La mala notícia és que a no ser us allotgeu per allà, no us hi podreu banyar. Però paga la pena desviar-se una mica del camí de Ronda encara que només sigui per fer una foto perquè és al·lucinant.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat