Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Formatges
© Mila DrumevaFormatges

6 excursions gastronòmiques per la Costa Brava

Som el que mengem i ens encanta!

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Som territori de menjar i bons aliments, de dieta mediterrània i cuina casolana. I tot això és fruït d'anys i anys de persones que han treballat de valent per fer dels productes de casa nostra autèntics productes que passen amb nota els paladars més exigents. Vi, formatge, oli, ratafia... tasta'ls i gaudeix!

Mas Marcè
© Mas Marcé

Mas Marcè

Fa més de sis generacions que la família de Mas Marcè fan de pastors. Es tracta d'un formatger artesà especialitzat en l'elaboració de recuits, iogurts, flams, mató i formatges madurats. Treballen sota els criteris del certificat ecològic i, per això mateix, han optat per recuperar antics cereals com el blat de moro vermell, el blanc, el trèvol, l'esparcet, la veça villosa i l'erb. A més -i agafeu-vos fort-, la finca funciona amb energia renovable. Mas Marcè elabora tots els productes amb llet d'ovella ripollesa de la mateixa granja i en els seus productes utilitza quall vegetal 'herba col'.

Mooma

Mooma

Desenganyem-nos: per beure una bona sidra ja no cal anar a Astúries. A l’Empordà, concretament a Mas Saulot, en tenim una que allà on va triomfa: la Mooma. Lleugera, aromàtica i equilibrada. De fet, i ara entendreu l’agosarada afirmació del principi, va quedar primera de la classificació en un tast internacional de sidres de poma celebrat a Gijón! Els responsables són una família de fruiters –els hereus de la pionera Girona Fruits– que, després de fer un curs de sidra al Regne Unit, van llançar-se a la piscina i van decidir crear la primera sidra elaborada amb pomes autòctones.

 

A les instal·lacions de Mas Saulot (Palau-Sator), ofereixen visites guiades -aptes per a tota la família- on podreu ser partícips de tots els passos que segueixen per crear aquesta sidra tan preuada: collita, fermentació, filtratge, gasificació i embotellat.

Publicitat
Molí d’Oli de Ventalló

Molí d’Oli de Ventalló

Ventalló, situat al bell mig de l’Empordà, té una llarga tradició en l’elaboració d’oli d’oliva de qualitat. Oli de Ventalló, donant continuïtat a la tradició d’oliaires de la família Serra Sala, elabora l’oli d’oliva verge extra Anna Sala Trull de Ventalló, de sabor intens i aromàtic, i que fa gust d'història viva.

El visitant podrà conèixer el món de l’olivera i de l’oli d’oliva passejant pels olivars i visitant l’antic molí de premsa hidràulica i el modern, situat al Mas Ferran, i aprendrà a apreciar la qualitat de l’oli d’oliva tot degustant-lo. I si voleu, podeu fer una petita degustació de productes de la terra que satisfarà els estómacs més exigents.

Confraria de Pescadors

Confraria de Pescadors

Més que una visita gastronòmica, tota una experiència per als sentits. La Confraria de Pescadors de Palamós, una de les més conegudes, organitza la subhasta diària del peix i marisc fresc que pesquen les embarcacions que hi pertanyen: en són vint-i-quatre d'arrossegament, vint d'arts menors i quatre d'encerclament. Diàriament es pesca una gran quantitat d'espècies com ara el pop, la bròtola, el lluç, la sardina, l'anxova, el rap o l'escamarlà, entre d'altres. Això sí, l'aliment estrella no és altre que la gamba de Palamós, que actualment representa el 40 % dels ingressos de la Confraria.

Publicitat
Eccocivi
© jeka84

Eccocivi

Eccocivi és actualment l'únic celler situat al Gironès, concretament al parc d'Interés Natural de les Gavarres i són sostenibles i respectuosos amb el medi ambient: van ser el primer celler d'Espanya en rebre el segell zero CO2!

Amb tot, el resultat és magnífic. Una col·lecció de vins artesanals marcats per la personalitat del terreny i amb un estret vincle amb el territori. Un celler diferent que val la pena visitar, a tocar del preciós poble de Sant Martí Vell.

Confraria de la Ratafia
© Confraria de la Ratafia

Confraria de la Ratafia

Si entens la ratafia com una religió (o si t'agrada molt), aquesta és la teva visita. A la Confraria de la Ratafia entenen la ratafia com l'essència d'una terra i de les persones que hi viuen presentada en una copa. Per estendre aquest univers de la ratafia, organitzen tallers per elaborar-ne o per colar-la, tasts, degustacions, visites guiades, sortides a la natura. La gamma de ratafies 1842, elaborades a partir de les receptes de Francesc Rosquellas del mateix any, van ser trobades a Santa Coloma de Farners. Això sí, sempre amb moderació!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat