0 M'encanta
Guarda-ho

6 joies amagades de Catalunya

Voleu fer una escapada? Us recomanem uns quants pobles al·lucinants però poc coneguts del país que no us deixaran indiferents

© minubeMura

Catalunya està plena de racons al·lucinants i poc coneguts. Pobles de pocs habitants que semblen trets d'un conte de fades. Us els descobrim! 

1
Mura
© minube
1/6

Mura

Impensable que a una hora de Barcelona s'hi amagui aquest poble acollidor i pintoresc on el temps sembla aturar-se. El parc natural de Sant Llorenç del Munt i L'Obac és el responsable de l'interessant paisatge i de l'aïllament de Mura. Des del centre d'interpretació hi parteixen interessants rutes a peu. Un plaer bucòlic apte per barcelonins amb poc temps.

2
Aramunt Vell
2/6

Aramunt Vell

No es tracta d'un poble sinó d'un indret deshabitat ple de bellesa i pau. El poble fantasma d'Aramunt va ser un dels llocs on s'establiren els colons durant la romanització. De fet, la vella vila d'Aramunt nasqué segurament com a poble castral als peus del Castell d'Aramunt, del qual queden algunes restes al capdamunt del turó que ocupa la vila vella. Una meravella per contemplar extasiats el pas del temps.

3
Rivert
3/6

Rivert

Rivert té entre 40 i 50 habitants tot i que a l'estiu amb les visites dels familiars de ciutat el cens creix. Situat al Pallars Jussà les seves cases enclavades a les roques, un preciós entramat de carrers empedrats i una petita cascada li confereixen un encant inigualable.

4
Vilarig
© Albert Sarola Juanola
4/6

Vilarig

Hem volgut incloure aquest edifici a la llista per la seva singularitat i ubicació, al petit poble altempordanès de Vilarig. Tot i que de la construcció ja se'n tenen referències des de l'any 978, la reforma a fons que s'hi feu el segle XVII fa que puguem parlar d'un castell-masia d'estil barroc, conservant poquets elements d'anteriors etapes, com ara els tres finestrals renaixentistes a la façana principal, amb un escut de la població. Protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

5
Coves de Benifallet
5/6

Coves de Benifallet

Pels qui els agradi visitar coves amb estalactites i estalagmites de formes màgiques i impossibles, llaurades gota a gota i després de milers d'anys, us recomanem entrar en les dues que hi ha obertes al públic a Benifallet, la Maravelles, amb un recorregut de poc més de mig quilòmetre, i la Dues, de 253 metres, descobertes ambdues en la segona meitat del segle XX. Un espectacle per si soles, on a més estareu fresquets.

6
El Vilosell
6/6

El Vilosell

Es tracta d'un poble encantador d'interior, situat en un monticle que li atorga destacades panoràmiques. Però el més bonic està a l'interior, als seus carrers i cases de pedra, ben conservades, de gust medieval. Entre les construccions més destacades es troba l'església de Santa Maria i l'ermita de Sant Sebastià. L'ideal és arribar al portal d'entrada de la part antiga i simplement transitar pels seus carrers en constant pujada fins a arribar a dalt.

Comentaris

0 comments