Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mura
© minubeMura

6 joies amagades de Catalunya

Voleu fer una escapada? Us recomanem uns quants pobles al·lucinants però poc coneguts del país que no us deixaran indiferents

Escrit per
Neus Molina
i
Xavier Amat
Publicitat

Catalunya està plena de racons al·lucinants i poc coneguts. Pobles de pocs habitants que semblen trets d'un conte de fades. Us els descobrim! 

1. Mura

Impensable que a una hora de Barcelona s'hi amagui aquest poble acollidor i pintoresc on el temps sembla aturar-se. El parc natural de Sant Llorenç del Munt i L'Obac és el responsable de l'interessant paisatge i de l'aïllament de Mura. Des del centre d'interpretació hi parteixen interessants rutes a peu. Un plaer bucòlic apte per barcelonins amb poc temps.

2. Aramunt Vell

No es tracta d'un poble sinó d'un indret deshabitat ple de bellesa i pau. El poble fantasma d'Aramunt va ser un dels llocs on s'establiren els colons durant la romanització. De fet, la vella vila d'Aramunt nasqué segurament com a poble castral als peus del Castell d'Aramunt, del qual queden algunes restes al capdamunt del turó que ocupa la vila vella. Una meravella per contemplar extasiats el pas del temps.

Publicitat

3. Rivert

Rivert té entre 40 i 50 habitants tot i que a l'estiu amb les visites dels familiars de ciutat el cens creix. Situat al Pallars Jussà les seves cases enclavades a les roques, un preciós entramat de carrers empedrats i una petita cascada li confereixen un encant inigualable.

4. Vilarig

Hem volgut incloure aquest edifici a la llista per la seva singularitat i ubicació, al petit poble altempordanès de Vilarig. Tot i que de la construcció ja se'n tenen referències des de l'any 978, la reforma a fons que s'hi feu el segle XVII fa que puguem parlar d'un castell-masia d'estil barroc, conservant poquets elements d'anteriors etapes, com ara els tres finestrals renaixentistes a la façana principal, amb un escut de la població. Protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Publicitat

5. Coves de Benifallet

Pels qui els agradi visitar coves amb estalactites i estalagmites de formes màgiques i impossibles, llaurades gota a gota i després de milers d'anys, us recomanem entrar en les dues que hi ha obertes al públic a Benifallet, la Maravelles, amb un recorregut de poc més de mig quilòmetre, i la Dues, de 253 metres, descobertes ambdues en la segona meitat del segle XX. Un espectacle per si soles, on a més estareu fresquets.

6. El Vilosell

Es tracta d'un poble encantador d'interior, situat en un monticle que li atorga destacades panoràmiques. Però el més bonic està a l'interior, als seus carrers i cases de pedra, ben conservades, de gust medieval. Entre les construccions més destacades es troba l'església de Santa Maria i l'ermita de Sant Sebastià. L'ideal és arribar al portal d'entrada de la part antiga i simplement transitar pels seus carrers en constant pujada fins a arribar a dalt.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat