Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau Mercader (Cornellà de Llobregat)
© Irene FernándezPalau Mercader (Cornellà de Llobregat)

7 joies catalanes poc conegudes que has de conèixer

Joies arquitectòniques que tenim a prop de casa

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Teniu el cotxe a punt? Ganes de viatjar una hora i poc?  Potser no les coneixes, però a Catalunya tenim una pila de joies arquitectòniques sorprenents que mereixen una visita. I una bona foto!  

Centre Jujol - Can Negre (Sant Joan Despí)
© madalvarez

Centre Jujol - Can Negre (Sant Joan Despí)

Deixeble d'Antoni Gaudí, l'arquitecte Josep Maria Jujol va fer de Sant Joan Despí el seu laboratori de proves, experimentant en l'arquitectura rural. El millor exemple és Can Negre, una masia del segle XVII que Jujol va reformar a fons posant-hi tot el seu saber i imaginació. Des de fa uns anys s'ha convertit en el Centre Jujol-Can Negre, seu de l'Escola Municipal d'Art i on es duen a terme diverses activitats culturals. Al municipi s'organitzen itineraris guiats per visitar tant aquest edifici com la Torre de la Creu, una altra obra mestra jujoliana.

Palau Mercader (Cornellà de Llobregat)
© Irene Fernández

Palau Mercader (Cornellà de Llobregat)

La possibilitat de visitar en un mateix edifici la planta noble d'un palau aristocràtic de la segona meitat del segle XIX, amb mobiliari d'època i més de 3.000 objectes, i un divertit museu, situat a la planta superior, dedicat a les matemàtiques amb un munt de jocs i reptes. És el Palau Mercader, una majestuosa i elegant construcció que va ser la residència del comte de Bell-lloc. La construcció, a més a més, es troba en un magnífic parc, on petits i grans podreu muntar dalt d'un tren elèctric.

Publicitat
Can Ginestar (Sant Just Desvern)
© Till F. Teenck

Can Ginestar (Sant Just Desvern)

Un oasi al mig de Sant Just Desvern: aquesta seria la definició perfecta de Can Ginestar, una masia modernista que és tot un emblema d'aquest poble del Baix Llobregat. Hi trobareu la biblioteca municipal, tallers d'arts plàstiques i una sala d'exposicions. El millor, el bar i la terrassa rodejada d'arbres, amb una posta de sol envejable.

Fàbrica Anís del Mono (Badalona)

Fàbrica Anís del Mono (Badalona)

Qui no ha rascat una ampolla d'Anís del Mono per fer sentir la seva musiqueta? Si voleu saber quan es va dissenyar, o per què es va posar aquest nom tan curiós a la marca –ja us avancem que les teories de Darwin hi van tenir alguna cosa a veure–, o recordar els cartells i les campanyes publicitàries de l'empresa, o simplement saber com s'elabora la beguda, ho teniu fàcil: la fàbrica d'Anís del Mono, una autèntica joia modernista, és oberta a les visites.

Publicitat
Mercantic (Sant Cugat del Vallès)

Mercantic (Sant Cugat del Vallès)

Al número 120 de l’avinguda de Rius i Taulet de Sant Cugat del Vallès hi trobareu el Mercantic, un mercat permanent de mobles, objectes antics i curiositats. Però al Mercantic també s’hi duen a terme activitats paral·leles, sobretot els caps de setmana. Per exemple, els diumenges a la sala El Siglo hi ha vermut musical, i cal esmentar l’extensa oferta gastronòmica que hi trobareu de la mà d’alguns dels restaurants més aclamats del municipi vallesà.

Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló)
© Pau Pascual

Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló)

Si parlem de joies metropolitanes, aquesta sens dubte hi ha de ser. Situada a la Colònia Güell, la cripta de l’església porta la signatura d’Antoni Gaudí i la garantia de ser Patrimoni de la Humanitat. Un espai singular i únic, amb cada columna diferent, uns vitralls amb forma de pinya i que actuen com a rellotge de sol. Gaudí i les seves genialitats.

Publicitat
Parc Arqueològic de Gavà

Parc Arqueològic de Gavà

Poseu-vos el casc i preneu un llum, que entrem a les mines! I no en unes mines qualsevol! Al Baix Llobregat hi tenim el conjunt miner amb galeries més antic d’Europa, excavades per primera vegada fa 6.000 anys per uns cercadors de variscita, un mineral de color verd amb el qual confeccionaven joies. D’aquest lloc avui en diem Parc Arqueològic de Gavà, i a més a més de visitar una part de les mines originals, també hi ha un museu on s’explica com era la vida a les terres de l’actual Gavà fa una pila d’anys.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat