Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Cala Estreta

Cala Estreta

Què fer, Rutes i passejades Costa Brava
Cala Estreta
© funkyfrogstock / Shutterstock Cala Estreta

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Els altempordanesos tenen el Cap de Creus i els baixempordanesos, la Cala Estreta. És immensament més modesta però resulta molt adequada per a l’Empordanet, on Josep Pla hauria considerat de molt mal gust qualsevol mena d’excés i opulència. La bona notícia és, alhora, dolenta: durant l’estiu, el trànsit rodat hi és prohibit i per arribar-hi cal caminar uns 45 minuts des de la platja de Castell pel camí de ronda o bé –atenció- només 20 si remunteu el camí de servei que passa per sota les torres elèctriques des de l’aparcament de Castell.

L’esforç, però, és directament proporcional a l’espectacularitat d’aquest conjunt de cales nudistes, lluminoses, obertes a Llevant i molt aptes per a matins assolellats d’hivern, que fins i tot a ple estiu romanen relativament tranquil·les a causa de la passejada que cal per arribar-hi. Si a la caseta de pescadors, que data del segle XV, hi trobeu un senyor de cabells blancs, saludeu-lo: es diu Quico i des de fa anys que hi viu. No té televisió ni ràdio perquè diu que disposa d’una pantalla d’infinites polzades enfocada a l’horitzó, però us indicarà a quina roca cal enfilar-se per trobar unes línies de cobertura mòbil segons tingueu una o altra operadora. Només us en podem dir una cosa més: hi heu d’anar almenys un cop a la vida.

Per Esperança Padilla

Publicat

Detalls

Adreça Cala Estreta, s/n. Palamós 17230
Palamós

Transport Per arribar-hi en cotxe: Agafeu l'AP-7 direcció Girona-Barcelona i preneu la sortida 8. Segiu per la C-65 fins Santa Cristina d'Aro, on prendreu la C-31 fins Palamós. Un cop allà, seguiu fins el Pàrquing gratuit Castell de Palamós i baixeu. Per arribar-hi a Cala Estreta, cal agafar el camí de ronda que uneix la platja del Castell amb Calella de Palafrugell i desviar-se per un petit sender senyalitzat.
També t'agradarà