Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Cala Morisca

Cala Morisca

Què fer, Rutes i passejades La Selva
Cala Morisca
Cala Morisca

Time Out diu

Ja per acabar aquesta llista de racons apartats de la Costa Brava, us explicarem una altra història de pirates, però que en aquest cas data del segle XX. La cala Morisca, que és un indret bellíssim i solitari, al qual, com sabem, s’accedeix des de la urbanització lloretenca de Cala Canyelles caminant pel GR-92 i davallant un bon tram d’escales, conté l’entrada a uns túnels que connecten aquesta petita badia i port natural amb una finca propera.

Als túnels, actualment segellats, hi romanen encara vies i vagonetes i les restes d’un sofisticat sistema de ventilació i alimentació elèctrica. La infraestructura, perquè es tractava d’una obra de força envergadura, servia al traficant i contrabandista cors Jean Antoine Canavaggio per traslladar amb tota tranquil·litat la mercaderia que arribava per mar fins als magatzems situats a prop de la casa. No és ciència ficció: el 1998, en aquell tranquil llogarret hi van fer el comís d’haixix més important de la història criminal catalana, 17 tones. Avui dia no en queda res de tot això. Però mentre gaudiu de la soledat i d’una aigua plana i poc fonda de qualitats cristal·lines, i de la petita badia que ens aïlla de la resta del món, us hi podeu imaginar una pel·li d’aventures.

Detalls

Adreça Torrent de Cala Morisca, s/n. Tossa de Mar/Lloret de Mar
Tossa de Mar/Lloret de Mar

Transport Per arribar-hi en cotxe: agafeu la carretera GI-682 de Lloret a Tossa de Mar. A uns cinc quilòmetres de Lloret, passada Cala Canyelles, agafeu el desviament cap a la urbanització Cala Brava. Allà trobareu un cartell assenyalant la direcció cap a Cala Morisca.
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers