Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Castell Gala Dalí

Castell Gala Dalí

Què fer Baix Empordà

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El Castell de Púbol va ser, durant la dècada dels 70, residència i refugi de Gala i Dalí.

“Le château de Gala, la Gala du château” així definia Dalí el Castell de Púbol. Una fortificació gòtica-renaixentista del segle XI que esdevingué centre de la baronia de Púbol i, als anys 70, residència i refugi de Gala. Un lloc tancat, misteriós, privat, auster i sobri. De fet, Dalí no hi podia entrar si abans no ho demanava per escrit. Tot i que, evidentment, va ser ell l’encarregat de la decoració: quan el va comprar, el Castell estava molt deteriorat, amb els sostres caiguts, esquerdes importants i el jardí en estat semisalvatge. El geni va optar per no amagar l’aspecte ruïnós i utilitzar les parets i sostres semiderruïts per crear espais insospitats i dimensions contrastades. Si hi aneu, fixeu-vos, sobretot en les representacions pictòriques als murs, les falses arquitectures, el barroquisme tèxtil o la simbologia de caire romàntic. No té desperdici. I, per acabar, una curiositat: sabeu que Gala va ser enterrada aquí? Dalí va dissenyar el mausoleu pels dos, però, finalment, ell va decidir romandre per sempre més al Teatre-Museu de Figueres.

Publicat

Detalls

Adreça Pl. Gala Dalí
Púbol
17120
Preu 8 € i reduïda a 6 €
Contacte
Horaris De l’1 de gener al 10 de gener: De dl. a dg., de 10 a 17 h. De l’11 de gener a l’14 de març: tancat. De març a juny: de 10 a 18 h. De juny a setembre: de 10 a 20 h. De setembre a novembre: de 10 a 18 h. De novembre a desembre: De 10 a 17 h
També t'agradarà