Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sushi
© Click and PhotoSushi

Cursos i tallers a Girona

Si sou dels que us torneu bojos per aprendre coses noves, per crear amb les vostres pròpies mans o simplement teniu ganes de descobrir els vostres talents ocults, aquí us donem algunes idees de cursos i tallers.

Escrit per
Alda Rodríguez
Publicitat

El setembre és mes de tornada a l’escola. Però n’hi ha que de grans, no es resignen a abandonar del tot aquesta etapa. Si sou dels que us torneu bojos per aprendre coses noves, per crear amb les vostres pròpies mans o simplement teniu ganes de descobrir els vostres talents ocults, aquí us donem algunes idees. De cursos i tallers n’hi ha per a tots els gustos i totes les butxaques. I ja se sap que el saber, no ocupa lloc... o sí?

Prepareu els bastonets i convideu als amics a sopar. Després del curs de Cuina japonesa al Centre Cívic Pla de Palau, sereu uns grans amfitrions i deixareu tothom amb la boca oberta. Des de sopes a sushi, passant pel sashimi, les verdures, i les llegums… aprendreu tècniques i receptes per cuinar com uns autèntics xefs nipons. També la cocció del peix i les verdures amb wok i planxa. I per arrodonir-ho, unes bones postres! Un curs impartit per Matthias Hespe, organitzat per l’Associació de veïns Pla de Palau Sant Pau, per llepar-se’n els dits!

Joieria al Taller 925

Qui no vol sentir-se especial, portant una peça única? Al Taller 925 podreu aprendre totes les tècniques necessàries per crear la vostra pròpia joia: deixeu anar la vostra creativitat, dissenyeu i llanveu-vos a serrar, picar, llimar, soldar i polir anells, penjolls, arracades i el que us passi pel cap. Aprendreu des dels coneixements més bàsics fins a les tècniques més avançades i avantguardistes. També hi ha formació específica per reforçar i complementar les tècniques de joieria, com la cera perduda, la resina de cristall... Els grups són reduïts i l’ambient distès, així que podreu anar fent al vostre propi ritme i seguint les vostres inquietuds.

Publicitat
Lindy Hop al Centre Cívic Pedret

El lindy hop és un estil de ball per parelles amb música swing que es va popularitzar als Estats Units als anys 20 i 30, i que als anys 80 es va començar a recuperar. L’associació Jazz de Girona, que enguany celebra el 10è aniversari, ens acosta un any més a aquest estil, tant si sou principiants com si ja teniu més nivell. El bon ambient que es crea a les ballades periòdiques tant al carrer com en altres espais us faran moure a ritme de swing i sobretot, passar-ho molt bé!

Potser no us endureu el cistell ple, en aquest curs, però com a mínim en sortireu amb un cistell. O qualsevol altre objecte de vímet, medul·la o canya com ara paneres, estalvis, sonalls o penjolls. Un taller a càrrec de dos jubilats, en Lluís i l’Esteve, capaços d’engrescar qualsevol en aquesta artesania tan meticulosa. Les sessions són molt productives, i ben aviat us podreu emportar les vostres creacions. Això sí, la paciència l’heu de portar de sèrie, que ningú ha dit que l’art cistellaire sigui bufar i fer ampolles!

Publicitat
Dibuixar cançons a l’Espai Marfà

Com és visualment una cançó? Quins colors té? Quins traços i textures pot suggerir? En aquest curs, la il·lustradora Marta Bellvehí us descobrirà el procés de representar visualment una peça musical, interpretant-ne les lletres a través del dibuix, i utilitzant la música com a principal font d'inspiració. També fareu exercicis de creativitat i dibuix ràpid, aprendreu a reaccionar davant d'un encàrrec i a utilitzar diferents tècniques i recursos gràfics per expressar els conceptes de les cançons amb imatges. Hi podeu participar si ja teniu certa destresa i també si tot just us inicieu en el traç. Tot és proposar-s’ho!

Filosofia i literatura a la Casa de Cultura de Girona

Què ens diuen, les grans obres de la literatura universal, des d’una perspectiva filosòfica? Més enllà del seu valor estètic ens ofereixen una magnífica ocasió per reflexionar sobre els mateixos temes que han ocupat la filosofia durant vint-i-cinc segles. En aquest cicle, organitzat conjuntament per l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU) i la Casa de Cultura de Girona, sota la direcció d'Oriol Ponsatí-Murlà, aprendreu sobre les creacions d’Èsquil, Sófocles, Miguel de Cervantes, o Shakespeare, de la mà de Raül Garrigasait, Joan Manuel del Pozo o Xavier Antich, entre molts d’altres. Per pensar-hi.

Publicitat
Flamenco al Nou Espiral

Prepareu les faldilles llargues, els ventalls i els mantons, i comenceu a pensar en els “zapateados” que podreu fer després d’aquestes classes. A través d'un treball tècnic obtindreu les eines necessàries per crear-vos el vostre propi llenguatge, aprendreu els moviments de cada pal i treballareu la coordinació de moviments de cames, peus, braços i mans lligats amb l’expressivitat, el caràcter, l’elegància i la musicalitat. El Flamenco és un art molt complex i ric, ple de matisos tant a nivell rítmic com expressiu. Un curs per viure intensament.

Taller d’Iniciació al processament creatiu de la veu (pedals de loop) a càrrec de Paula Grande, a l’Espai Marfà

Si no coneixeu a Paula Grande, correu a descobrir el seu projecte musical a mig camí del jazz, el soul i el hip-hop. En aquesta ocasió, però, ofereix un taller per  a instrumentistes i cantants que vulguin iniciar-se en el processament de la veu a través de les pedaleres o loopejadores. Després d’una breu introducció teòrica per explicar el funcionament bàsic d'aquestes màquines i els efectes que es poden trobar en cadascuna d'elles, farà un petit repàs a les diferents pedaleres i processadores de veu que es poden trobar al mercat. També hi haurà una part pràctica per conèixer diferents recursos i maneres de jugar per tal de crear cançons amb la veu a través dels loops. Us hi atreviu?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat