Els 5 viatges més barats d'Europa del 2017

No voleu ni podeu gastar massa? Aquests són els països europeus més barats per viatjar
© Emi Cristea Mostar
Per Aída Pallarès |
Advertising

Encara que a vegades no ho sembli, hi ha vida més enllà de Londres i París. I, contra tot pronòstic, fer un gran viatge i descobrir un país al·lucinant no té perquè ser (massa) car. De les deu destinacions europees amb millor relació qualitat-preu per viatgar aquest 2017, aquestes són les nostres preferides. Prepareu la motxila i bon viatge! 

Súzdal
© Frog Dares

Súzdal

A prop del riu Kámenka, trobem Súzdal. Una petita ciutat que forma part del conegut Anell d'Or de Rússia, la zona turística que inclou un conjunt de ciutats al nord-est de Moscou. Què s'ha de veure a Súzdal? Agafeu la llibreta, que la llista és llarga: La catedral del Naixement de la Verge o qualsevol de les 33 (sí, 33!) esglésies de la ciutat o el monestir de Sant Salvador i Sant Eutimi que forma part del complex declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més, esclar, dels museus (com el d'arqueologia), els carrers i les casetes. Pels més cinèfils: Andréi Rubliov, la coneguda pel·lícula de Tarkovski, va ser rodada aquí.

Mostar
© Emi Cristea

Mostar (Bòsnia i Herzegovina)

Una de les parades obligatòries a Bòsnia i Hercegovina és Mostar, la capital no oficial d'Hercegovina i la cinquena més gran del país. La llista d'imprescindibles és eterna, però no podeu anar-hi i marxar sense veure la Casa Muslibegovic, la més bonica del període otomà en els Balcans, i la Mesquita Karadozbegova, declarat Monument Nacional de Bòsnia. Són espectaculars. De fet, tot el casc antic de Mostar mereix una visita. Una curiositat: La ciutat rep el nom pel seu famós pont, l'Stari Most i pels guardians que cobraven el passatge anomenats mostari. El pont va ser destruït durant la guerra de Bòsnia i reconstruït després. 

 

Advertising
Veliko Tàrnovo
© Arsenie Krasnevsky

Veliko Tàrnovo

"La ciutat dels tsars". Així es coneix Veliko Tàrnovo, el centre cultural del nord de Bulgària, situat a 250 quilòmetres de la capital Sofia. La ciutat, però, també és coneguda per ser la capital històrica del Segon Imperi Búlgar i acull una pila d'edificis d'una arquitectura singular,-sobretot esglésies-, que mereix una bona visita. A més, la ciutat vella està situada en tres turons, enmig dels meandres del Yantra. Ras i curt: Veliko Tàrnovo mereix una visita!

Lviv
© Artur Synenko

Lviv

Odieu l'estiu? Sou dels que preferiu abrigar-vos i abrigar-vos? Ja teniu una raó per visitar Lviv, un del principals centres culturals d'Ucraïna. Tot i que no és, pels turistes, una de les ciutats més conegudes del país, la veritat és que acull una pila de tresors i meravelles arquitectòniques. Començant pel seu centre històric, que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO . A més, té una oferta cultural al·lucinant. Un altre dels llocs d'imprescindible visita és el cementiri Lychakiv, probablement un dels més bonics de l'Europa de l'Est.

Advertising
Safranbolu
© gunerkaya

Safranbolu

Safranbolu, també Patrimoni de la Humanitat, és una ciutat i districte de la província de Karabük a la regió de la mar Negra a Turquia. Una ciutat que sembla aturada en el temps. Hi ha moltes coses per visitar,-com els monuments de l'època de l'Imperi Otomà-, però la realitat és que només passejar pels seus carrers empedrats amb cases de fusta és tota una experiència. I un altre imprescindible: el mercat del centre. El nom de Safranbolu, per cert, prové etimològicament del cultiu del safrà. 

 

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com