Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
museu dels gats
museu dels gats

Els llocs més curiosos de la Costa Brava

Fem un recorregut pels llocs i racons més peculiars del litoral gironí

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Un museu dedicat als gats? Un altre als ratpenats? Existeixen. En aquesta guia trobareu llocs i racons curiosos i peculiars de la Costa Brava que cal conèixer. 

El Museu dels Gats
 • Museus i institucions
 • La Selva

Tant si sou uns enamorats dels felins com uns apassionats de les ‘frikades’, necessiteu visitar el Museu dels Gats de Lloret de Mar. Modestament situat al carrer de Sant Albert, aquesta casa museu amaga prop de 20.000 peces relacionades amb els gats. Des del típic souvenir daurat japonès que mou el braç a cadires, culleres, gots, escultures, imans... tot en forma de gat! Tot fent la visita no us deixeu perdre l’experiència de conversar amb la Vera Novosyolova, la col·leccionista russa que va fer d’aquests bigotuts de quatre potes una obsessió que li ha permès obrir aquest espai apassionant.

El Cap de mort
 • Llocs d'interès
 • Platges

Els mars de la Costa Brava són una font inesgotable de llegendes i històries de mariners, monstres i pirates. De camí a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols i només reservada als qui tenen barca, caiac o una taula de pàdel surf per arribar-hi, s’hi troba una cala que convida a explicar contes a cau d’orella: el Cap de Mort. No és un nom posat a l’atzar, ja que situada al capdamunt de les roques que l’envolten s’hi troba una pedra en forma de calavera que vigila tothom qui s’hi acosta. O és un crani de debò...?

Publicitat
Museu del Ratpenat
 • Museus i institucions
 • Baix Empordà

Com un rat penat, que passa la nit despert, en Josep Almar ha fet del seu insomni la força per construir a base d’anys de treball una col·lecció d’art particular incommensurable enmig de la seva casa de la Vall de Mascanada a Sant Feliu de Guíxols. Amb una estètica modernista, el Museu del Rat Penat inclou diverses sales expositives farcides d’obres tan enginyoses com els noms que les bategen on podem trobar-hi des d’escultures vives, maquetes navals a escala i grans mosaics florals al més pur estil gaudinià a més d’extenses col·leccions d’eines o antiguitats entre d’altres. El Ratpenat sempre ha reivindicat el seu espai com un lloc de culte sovint desprestigiat pel món, així que haureu de demanar-li cita prèvia perquè la casa museu no sempre està oberta al públic.

El cavall i el gat del Cap Norfeu

El cavall i el gat del Cap Norfeu

El cap Norfeu, situat al sud-est de la península del cap de Creus, entre les badies de Jóncols, al nord, i de Montjoi, al sud, forma una estreta península, allargada i corbada, molt rocosa i plena de penya-segats i coves naturals. Unes coves que, per cert, també paga la pena visitar. Al sud-est hi trobem les illes Mòniques, uns illots rocosos entre els quals hi ha el Cavall Bernat i el Gat. I sí, tal com sabeu, es diuen així perquè la forma s'assembla molt a la d'aquests animals.

Publicitat
Panini
 • Botigues
 • Baix Empordà

L’empresa mare dels cromos que han marcat la infància d’infinitat de generacions no es troba a cap capital europea o gran ciutat, sinó al municipi baixempordanès de Torroella de Montgrí. Des de la seva seu al carrer de Joaquim Vallespí, Panini ha aconseguit convertir-se en una de les empreses més competitives d’Espanya i tenir una gran repercussió internacional. I no ens estranya pas, que tiri la primera pedra qui no ha fet mai de forma obsessiva alguna de les seves col·leccions.

El dofí submergit
 • Llocs d'interès
 • Baix Empordà

Amants del submarinisme! Aquesta recomanació és per vosaltres. A la costa de Sant Feliu de Guíxols, a l’alçada de port Salvi (fora de la badia) s’hi amaga un petit tresor esperant per ser descobert. En una profunditat d’uns 20 metres, hi ha submergida la figura d’un dofí que fa anys que viu sota l’aigua i que saluda amable a aquells qui s’acosten a la primera cova. Es tracta d’una joia reservada als amants del món subaquàtic, us atreviu a buscar-lo? La resta ens haurem de conformar en veure’l en fotografies.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat