2 M'encanta
Guarda-ho

Els pobles amb més encant de Girona

Una selecció dels pobles més bonics de les comarques gironines

© Alexandre Arocas - shutterstock
Castellfollit de la Roca

Sempre passa el mateix. Quan fem un reportatge dels millors pobles de les comarques gironines el 80 o fins i tot el 90% són de l'Empordà. Begur, Tossa de Mar, Peratallada, Sant Martí d'Empúries... la llista de pobles per caure d'esquena a la Costa Brava és infinita. Però al Gironès també. I a la Garrotxa i al Ripollés i al Pla de l'Estany. Per això hem fet aquesta llista. Ens ha costat, però aquests són, per a nosaltres, els pobles amb més encant de les comarques gironines.

1
Besalú
© funkyfrogstock - shutterstock.com
1/5

Besalú

És el tòpic sí. Però qui no cau rendit davant l'encant de Besalú? Qui pot evitar fer fotos sense parar quan fa un cafè en alguna de les seves terrasses o passeja per aquest poble situat a 150 metres d'altitud? Ens encanta perquè sembla tret d'una pel·lícula d'època i no hi podem fer més. Tots ho sabem: és un dels pobles medievals més singulars de la Garrotxa i, de fet, és una de les mostres més importants de la Catalunya medieval. 


2
Castellfollit de la Roca
© funkyfrogstock - shutterstock.com
2/5

Castellfollit de la Roca

És l'altre gran poble medieval i súper singular de la Garrotxa. Castellfollit de la Roca s’alça sobre una espectacular cinglera basàltica de 50 metres d’alçada i de gairebé un quilòmetre de llargada retallada pel riu Fluvià. I cada cop que hi anem o passem per allà no podem evitar dir i pensar el mateix: "Al·lucinant!". Sembla tret d'una pel·lícula, oi? I, per rematar-ho, el mirador té unes vistes privilegiades.

3
Santa Pau
© Pabkov - shutterstock
3/5

Santa Pau

Sí, continuem amb la Garrotxa. Però és que Santa Pau va ser declarat Conjunt Historicoartístic l'any 1971, pel seu caràcter medieval del municipi, entre muralles i carrers estrets. És una bona excusa oi? A més, hi ha la Fageda d'en Jordà i el castell de la baronia de Santa Pau. I sí, és al·lucinant!

4
Beget
© Alexandre Arocas - shutterstock.com
4/5

Beget

Tampoc podia faltar aquest poble amb aspecte de pessebre, cases de pedra i balcons de fusta. Ens encanta per tres motius: perquè és tan petit (però en el pot petit hi ha bona confitura) que, tot i ser al·lucinant, passa relativament inadvertit entre els turistes ansiosos de fer fotos a tort i a dret. Perquè la bellesa no és artificial i encanta manté l'aspecte rural d'abans. I sí, perquè sembla tret de 'Joc de Trons'. 

5
Setcases
© Paul van den Berg - shutterstock
5/5

Setcases

Aquest petit poble enmig de la vall de Camprodon ens enamora. Turístic, sí, però és tan pintoresc que ens encanta. Cases, carrers i carrerons de pedra acuradament restaurats que guarden l'essència d'abans. Espectacular oi? 

Comentaris

0 comments