1 M'encanta
Guarda-ho

Els pobles més bonics de l'Empordà i la Costa Brava

Una selecció dels indrets que més ens enamoren de l'Empordà i la Costa Brava

© m. letschert - shutterstock.com
Peratallada

L'Empordà és una terra meravellosa plena de pobles, cales i racons amb un encant que fa caure d'esquena. Potser som tòpics, potser estem sobrevalorant el paisatge, però estem convençuts que si fins i tot Estrella Damm va triar, una vegada i una altra, l'Empordà, és per alguna cosa. I aquests són, per a nosaltres els pobles més bonics. Set pobles amb una màgia especial. 

1
Cadaqués

Cadaqués

És el típic i tòpic, sí. Però en una llista dels pobles amb més encant de l'Empordà no hi podia faltar Cadaqués. Pels carrerons laberíntics de cases blanques, perquè està envoltant de massissos rocallosos i per les al·lucinants platges.  I, evidentment, perquè tot ell traspua art. Cadaqués, ho sabem tots, té un encant especial. Un encant que, fins i tot, és difícil d’immortalitzar amb la càmera. Un encant que s’ha de veure i viure.

2
Peratallada

Peratallada

Qui no ha anat de petit, amb la família, de visita a Peratallada? És, com diu Adrià Pujol Cruells a la 'Guia sentimental de l'Empordanet' la nostra Carcassona: "una mica massa restaurada però amb molts menys restaurants i botigues de quincalleria cavalleresca". Tot i així, tampoc hi podia faltar. Peratallada és un dels nuclis d’arquitectura medieval més importants de Catalunya,- de fet va ser declarat conjunt històrico-artístic i Bé Cultural d’Interès Nacional-,. i, com sabem, encara conserva el seu antic aspecte feudal, les muralles, torres i castells. És de fotografia.

Advertising
3
Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Calella, en canvi, ens encanta perquè ha sabut conservar l’encant d’abans del boom turístic. Antic poble de pescadors de cases blanques, carrerons estrets arran de mar i unes cales que fan caure d’esquena. I, per si no en teníem prou, una zona de muntanya igual d’envejable amb els jardins del Castell-Cap Roig com a reclam. Un d'aquells pobles als quals no s'hi pot anar sense el mòbil ben carregat. 

4
Tossa de Mar

Tossa de Mar

És l’altre gran tòpic, ho sabem. Però si va enamorar a Ava Gardner per alguna cosa serà. I l’altre aclariment: Sí, pertany a la Selva, però ens permeteu incloure’l perquè forma part de la Costa Brava? Ara sí, els motius: Perquè és un poble d’allò més pintoresc, perquè conserva pràcticament tot el perímetre emmurallat construït durant els segles XII i XIV per defensar-se dels pirates, perquè les cales són al·lucinants i, a més, la vila vella està catalogia com a monument historico-artístic nacional. 

Advertising
5
Begur

Begur

Adrià Pujol Cruells ho té clar: "És bo per anar a prop i tornar al vespre. Begur és l'únic lloc on l''eternal mar i muntanya pren cos d'una manera més real: pesquem els bolets". El que està clar és que aquest poble, format per un  conjunt de turons anomenat Massís de Begur, i un extens litoral, banyat per la Mediterrània, és meravellós. I, a més, té una de les cales més al·lucinants del litoral gironí.


6
Peralada

Peralada

El castell, antiga residència dels vescomtes de Rocabertí i comtes de Peralada, és una autèntica passada però el poble no es queda curt. Peralada té un encant especial i màgic. Un encant que molts només hem descobert fent “temps” abans dels concerts del reconegut festival i, de sobte, hem quedat meravellats. I, a més, va ser una vila amb molta història: era capital d'un comtat quan Figueres només era poble amb poques masies. De fet, fins i tot tenia exèrcit propi! 

Advertising
Mostra'n més

Comentaris

1 comments
Sandra B

I sant Martí d'Empúries, Castello d'Empúries, Navata...