Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pont de Pedra
© funkyfrogstock - ShutterstockPont de Pedra

Els ponts de Girona

Ponts vells, nouvinguts i despareguts... Girona és un nexe constant!

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Girona és, entre moltes altres coses, una ciutat de ponts. Travessada per l'Onyar i el Ter, aquestes construccions han servit de nexe de comunicació i d'unió de persones, comerç i móns diferents. Fem un repàs pels seus ponts més emblemàtics d'ahir i d'avui. 

El Pont d'en Pericot
© D.Torres

El Pont d'en Pericot

Hi ha qui el coneix com pont de la Font d'en Pericot i altres,-nosaltres entre ells-, com pont d'en Pericot. En tot cas, aquest pont de vianants sobre el Galligants es va construir al segle XIX per substituir unes antigues palanques. Sabem que el terra és de formigó i que les baranes (d'obra) estan sense remolinar, però ens encanta. Potser perquè està ubicat en un espai fantàstic i potser perquè des d'allà sempre hi podem contemplar unes magnífiques exposicions del Temps de Flors.

Pont de l'Aurora
© Carles Palacio i Berta

Pont de l'Aurora

L'acaben d'inaugurar, com aquell qui diu. Aquesta injuriada infraestructura, per cara i innecessària, que és la perllongació de l'avinguda de Josep Tarradellas i que uneix el barri de Sant Ponç amb el de Pedret, combina el formigó i l'acer de manera harmoniosa, aconseguint una estructura de formes visualment atractives i pures i elements esvelts. La il·luminació nocturna afavoreix aquestes sensacions.

Publicitat
Pont de Pedra
© funkyfrogstock - Shutterstock

Pont de Pedra

Un pont que és més que un pont. Servei per unir dos móns oposats com són la ciutat moderna de l'Eixample i el Barri Vell, fa de mirador de les cases del riu, hi desfilen Reis d'Orient, gegants i capgrossos i és testimoni mut de tot el que passa a Girona. Ai, si les parets (o les parades d'artesans) parlessin...

Pont de la princesa
© Maria Dias

Pont de la princesa

El pont d’en Gómez, o de la Princesa, format per un sol arc, es va construir el 1916  i comunica el passeig Canalejas amb el carrer Ballesteries. Quan es va construir es va destruir part de la propietat de Miguel Gómez, i per aquest motiu, també el coneixem amb el sobrenom de pont d’en Gómez. Per cert, la construcció va costar 13.500 pessetes. Una curiositat: si us poseu just al mig del pont i salteu podràs notar com es mou. Sens dubte, el pont més romàntic de la ciutat. 

Publicitat
Pont de les Peixateries Velles
© Phant

Pont de les Peixateries Velles

Gustave Eiffel va construir el pont de les Peixateries Velles de construir la seva obra magna a París. El pont, que uneix les dues vessants de la ciutat és, probablement, un dels més transitats de tot Girona. Situat a la zona on hi havia la llotja del peix, aquest pont va rebre també les denominacions de pont de ferro o les palanques vermelles. Originàriament, va la construcció d'aquesta obra va costar 22.500 pessetes. 

El (desaparegut) Pont del rellotge

El (desaparegut) Pont del rellotge

No només tenim un pont construit pel senyor Eiffel: en tenim fins a 8 en terres gironines. Avui en dia, però, només se'n conserven quatre. Cinc dels ponts, per cert, eren passos per al tren. Un dels desapareguts, però, travessava el Güell i era conegut com el pont del Rellotge o pont de la Devesa. Aquest comunicava l'avinguda Ramon Folch amb el Parc de la Devesa, i deu el seu nom a la caseta de vigilància del parc que popularment s'anomena 'El rellotge de la Devesa". El van retirar l'any 1963. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat