Escapades de somni a prop de Girona

El pla perfecte per passar un cap de setmana genial

© Irina KuzminaConques

Tenim algunes de les millors platges de Catalunya a un cop de cotxe o, els més afortunats, a uns minuts caminant. Però no només de platges viu l’home. Si sou dels que, tant si és estiu com hivern, preferiu la muntanya, no us perdeu aquest reportatge. Cinc pobles (més o menys) a prop de Girona on passareu unes vacances ideals o, com a mínim, una escapada fantàstica. 

Rupit

Rupit

És el tòpic, ho sabem. També sabem que una de les primeres escapades que fem els gironins quan ens traiem el carnet és a Rupit però, precisament per això, no hi podia faltar. I, sigueu sincers: ens fascinen els pobles medievals. I, Rupit, sobretot el nucli antic, encara conserva la màgia d'aquella època. Els vells casals de pedra dels segles XVI i XVIII que conserven la data i nom dels fundadors, els portals, finestres i balconades. Tot és digne de ser vist, revisitat i fotografiat mil vegades.

Tres imprescindibles: l’església de Sant Miquel Arcàngel, d’estil barroc amb elements neoclàssics, els ponts (sobretot el de Can Badaire) i la ruta del Salt de Sallent. 

Conques

Conques

Diuen que és el poble més bonic de França i, probablement ho és. O com a mínim està en el top ten. Un (altre) poble medieval, sí, però que et trasllada directament a un conte en plena Edat Mitjana. Haureu de conduir més o menys quatre hores però paga la pena. El castell de les Humières, la Porte du Barry, la Chapelle Saint-Roch... Tot és senzillament al·lucinant. Us sentireu com en un escenari de pel·lícula on no podreu deixar de mirar per tot arreu: el terra, els carrers, les portes, les balconades... Pell de gallina i bateria al zero. 

Advertising
Céret

Céret

Céret? Sí. És cert que, sobretot si venim de Conques, la decepció pot ser enorme però Céret té una màgia especial i una carta amagada: el Museu d'Art Modern on hi ha una col·lecció força important de quadres de Picasso, Matisse i Chagall. Sobretot del primer, que va viure allà un parell d'anys. Altres imprescindibles: la Font Freda, el Pont del Diable i l'Ermita de Sant Ferriol. I si us voleu sentir bohemis, poseu rumb a Le Grand Café, el lloc on es reunien una pila d'artistes durant la primera meitat del segle XX.

La Vall de Núria

La Vall de Núria

És l'altre gran tòpic però també imprescindible. Calçar-se unes bones vambes, agafar l'ampolla d'aigua i posar-se a caminar cap al santuari de Núria és una d'aquelles coses que s'han de fer una vegada a la vida. A més, aquí es va redactar l'any 1931 l'estatut d'autonomia conegut com a 'Estatut de Núria'. En tot cas, ho sabem tots, la gràcia del recorregut (que podeu començar més lluny o més a prop) és el paisatge pirinenc. 

Advertising
Vilafranca de Conflent

Vilafranca de Conflent

També és (i amb raó) un dels pobles més bonics de França. Ens agrada perquè encara conserva tot l'encant medieval: la ciutadella, els carrers, la muralla, les coves de Canalettes... I, tot i que amb algunes coses (com les botigues) comença a semblar-se massa a Carcassone encara no ha arribat a aquell punt de turisme exagerat. 

Comentaris

1 comments
Oriol T

Algú de TimeOut té idea que existeix una cosa anomenada Nomenclàtor?