Brussel·les
© Leonid AndronovBrussel·les

Escapades per menys de 100 euros

Teniu la necessitat gairebé vital de fugir de casa un parell de dies però no podeu ni voleu cremar la targeta de crèdit? Aquesta és la vostra guia

Publicitat

Necessiteu marxar un parell o tres de dies a una altra ciutat o país i desconnectar de tot però no teniu ni un cèntim? No voleu ni podeu cremar la targeta de crèdit? Us entenem. I per això hem fet aquest reportatge. Una petita guia, que anirem actualitzant cada temporada, amb les escapades més barates. Els requisits? Vol directe des de la nostra ciutat i, a poder ser, per menys de 50 o 60 euros. Anada i tornada, és clar! Prepareu la bossa, agafeu el passaport i bon viatge! 

1. Pescara

El vol us pot sortir entre 19 i 60 euros aproximadament, un cop allà ja és qüestió de vigilar molt el pressupost o fer cas a la Carrie Bradshaw que tots portem dins i cremar la targeta de crèdit. Pescara és una ciutat dividida en dos pel riu homònim que pertany als Abruços, una regió situada en el centre d'Itàlia. Ofereix una mica de tot: mar, muntanya, oci i cultura. Podeu visitar la Catedral de Sant Cetteus, la basílica Madonna dei Sette Dolori, el Palau del Govern, que té una biblioteca al·lucinant, anar a la platja o descansar una estona a la reserva natural Pineta di Santa Filomena. 

2. Breslau

És la Venècia de Polònia. O això diuen, ja que té més de 120 ponts. Breslau és la quarta ciutat més gran del país i la capital de la regió històrica de Silèsia.També és una de les ciutats universitàries més importants de la zona. Però a més de sortir de festa i sentir-se el més gran de la discoteca, també podeu visitar el casc antic de la ciutat, buscar els follets de Wrocław,-són 95 estàtues amb posicions diferents fruit d'una acció de protesta contra el règim comunista a la dècada dels 80-, o passejar pels ponts, com el Most Grunwaldski. Dos imprescindibles més: la catedral de Breslau i l'Aula Leopoldina de la universitat. Trobareu vols a partir de 22 euros. 

Publicitat

3. Pisa

Trobareu vols a partir de 14 euros. Necessiteu més motius per anar-hi? Us en donem uns quants: la Plaça del Duomo i la famosa torre que cada dia està més inclinada i principal víctima de les fotos més tòpiques i absurdes d'Instagram. Els museus. Sí, en plural. Pisa té una pila de museus com el de dell'Opera del Duomo, el nazionale di San Matteo o el nazionale di Palazzo Reale entre d'altres. Més raons: el jardí botànic,-el més antic del món-. I la principal: Pisa està a la Toscana! I té una pila de zones verdes, parcs i boscos al·lucinants. 

4. Rabat

El viatge des de Girona us pot sortir entre 40 i 65 euros aproximadament. I de motius per anar-hi us en podem donar una pila: D'entrada perquè visitar altres cultures (tot i que Rabat està força occidentalitzat) sempre és necessari i enriquidor, després perquè el centre històric és una autèntica passada i, finalment, perquè té monuments com la Kasbah d'Oudaias, la Torre Hassan i el Mausoleu dels Reis, la Chellah, el Museu Arqueològic Nacional o la vella Medina que mereixen una visita. 

Publicitat

5. Càller (Cagliari)

Platja, cultura i bona teca. Necessiteu més motius per anar a Càller? I si us diem que el vol des de Girona us pot sortir entre 40 i 50 euros? Ja teniu les maletes a punt oi? Nosaltres també. Abans, però, apunteu quatre coses, perquè aquesta ciutat de Sardenya és força bonica. El Castell de Sant Michele,-el punt més alt de la ciutat-, l'amfiteatre romà, la torre de Sant Pancraç, el mercat de Sant Benedetto,-el més gran d'Itàlia!-, i el Parc di Monte Urpinu i la necròpolis punica de Tuvixeddu són alguns imprescindibles. El català, per cert, va ser llengua oficial fins al segle XVII. 

6. Brussel·les

En temporada baixa podem trobar vols per anar i tornar a Brusel·les des de 30 euros. No està malament oi? Doncs practiqueu una mica el vostre francès i descordeu-vos el cinturó (pels gofres) perquè Bèlgica us espera! Abans, però, agafeu la llibreta i apunteu-vos uns quants llocs per visitar: la Grand Place, el Parc (no és Central Park, però no està gens malament), el Palau Reial, el Museu Magritte i el de belles arts, la Basílica del Sagrat Cor i el Manneken Pis, esclar! Tot això en 48 hores? Impossible. Haureu de tornar! 

Publicitat

7. Londres

El més barat és el viatge: de Girona a Londres, si enganxeu una bona oferta,-que és la idea-, us pot sortir per 30 euros anar i tornar. Fins i tot podeu trobar ofertes a partir de 19 euros. A partir d'aquí, tot es comença a complicar i, tot i que no és difícil, haureu de vigilar molt els diners. Per dormir? El millor i possiblement l'única bona solució és un 'hostel' (la nit us pot sortir per 15 o 20 euros) que estigui a prop del centre: contra més lluny, més transport. I el transport és car. I per menjar? No és per fer SPAM, però podeu donar un cop d'ull als bars i restaurants més barats de Time Out London. I optar, esclar, per fer cas a la mare: fer un àpat fort al dia. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat