Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Temps de flors
© Ruben GarcíaTemps de flors

Exposicions imprescindibles del Temps de Flors 2017

Del 13 al 21 de maig la ciutat de Girona tornarà a omplir-se de flors. Hem seleccionat les més destacades que no ens volem perdre

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

Arriba Temps de Flors i és una molt bona manera de (re)descobrir la ciutat a través de grans exposicions florals que són un autèntic viatge a través dels sentits, la memòria i la imaginació. Us proposem 11 recorreguts per indrets emblemàtics que quedaran coberts de les millors ornamentacions florals!

Sant Nicolau i Sant Pere de Galligants

Sant Nicolau i Sant Pere de Galligants

És sinònim de grans ornamentacions i acumulació de càmeres de fotos, però no per això deixen de ser majestuoses i belles per al gironí i per al turista. Aquesta capella funerària, que avui dia s'utilitza com a sala d'exposicions, havia tingut una plana central quadriabsidal d'arrel llombarda, amb la característica ornamentació d'arquets cecs i bandes llombardes als murs exteriors. 

Destaca, per damunt de tot, el cimbori octogonal, que almenys no caldrà que veieu des de primera fila!

Ponts de l'Onyar
© Phant

Ponts de l'Onyar

Girona no existiria sense els seus ponts, i a l'inrevés. En aquesta edició del Temps de Flors hi ha sis ponts que es vesteixen de llarg i que acolliran projectes artístics i florals: des d’alguns dels ponts més emblemàtics, com el pont de Pedra o el pont de Sant Feliu, passant per d’altres de més icònics, com el pont de les Peixateries Velles, fins als clàssics pont de Sant Agustí o el pont de Tomàs de Lorenzana, i fins i tot algun pont en què el visitant descobrirà alguna sorpresa, com el pont de Sant Agustí.

Unes tradicionals vies de pas que enguany seran també punt de trobada i contemplació. 

Publicitat
Catedral
© Roger Colom

Catedral

Un altre punt neuràlgic del Temps de Flors serà la Catedral. Amb les seves majestuoses catifes de flors, seran les protagonistes d'una visita que també pot incloure el recorregut pel Museu Capitular. Abstreint-se de la multitud de l’exterior, el visitant s’endinsarà en un món de sensacions amb escenaris propis dels somnis en tota una experiència per als sentits. 

Un consell: acosteu-vos als soterranis i descobriu, un any més, una instal·lació sota terra amb un projecte artístic i floral únic!

Banys àrabs
@ J. Curto

Banys àrabs

Els Banys àrabs de Girona són uns banys públics de l’època romànica que imiten les termes romanes, els banys musulmans i les mikwàs jueves, una tradició que es va recuperar a partir del segle XI amb el desenvolupament de les ciutats. I, alhora, un dels elements més representatius de Girona. Gràcies a la seva arquitectura i situació, els Banys no deixen de ser un dels racons imprescindibles en aquest Temps de Flors. 

En aquesta ocasió, podreu descobrir projectes florals inspirats per les diverses estances que es dedicaven als banys, un marc incomparable per a la creació artística. 

 

Publicitat
Refugi antiaeri del Jardí de la Infància

Refugi antiaeri del Jardí de la Infància

Aquest any, i com a novetat, s'ha volgut posar en valor és el refugi antiaeri del jardí de la Infància. Construït el 1938, aquest refugi va ser el primer dels tres grans refugis col·lectius que donava protecció a 700 persones durant els bombardeigs sistemàtics que la ciutat va patir durant la Guerra Civil espanyola, sent l’únic que disposava de llum elèctrica. Així doncs, en un espai ple de simbolisme i memòria, es podrà veure la proposta 'A través de l’espill', que mitjançant un joc de miralls i flors convida el visitant a seguir una ruta sensorial de percepció visual, so i memòria, posant així en valor la memòria històrica dels gironins i gironines.

Passeig arqueològic i muntanya de la O
© Descobrint Girona

Passeig arqueològic i muntanya de la O

Una de es novetats que es presenten al Temps de Flors us farà caminar i caminar tot contemplant la bellesa que us envolta! Durant 3 quilòmetres, es podran veure nombrosos vestigis de la zona de la muntanya de la O; el riu Galligants i les seves fonts; el convent; la mina i ermita del Calvari; la Catedral i Sant Pere, ombrejats per bosquines d’auró negre i llorer, oliverars i una de les millors visuals de Girona. Tot això, en un projecte per recuperar el passeig arqueològic i que ha estat possible gràcies a a confluència de prop d’un centenar de persones d’una quinzena d’oficis diferents seduïts per la voluptuositat i els cops d’efecte d’aquest paratge.

Publicitat
Les Sarraïnes

Les Sarraïnes

L'edifici situat entre els Banys Àrabs i el principi del passeig arqueològic, és una visita imprescindible i impressionat del Temps de Flors. Amb dos entorns ben diferenciats (la planta baixa, amb l'accés per Ferran el Catòlic i la primera planta, des del mateix passeig arqueològic), el visitant trobarà tot de color i creativitat en aquest monument emblemàtic.

A la mateixa façana, podreu gaudir del 'Jardí dels desitjos', un projecte en què en un jardí idíl·lic ple de flors els desitjos apareixen dins d'ampolles que arriben a la sorra d'una platja. 

Plaça dels Jurats

Plaça dels Jurats

Els porxos de la plaça dels Jurats, l'avantsala del Barri Vell, són l'escenari ideal per al projecte 'Rosa dels vents i penell', que s'inspira en la primera carta nàutica que inspira la rosa dels vents per fer una oda a la importància del vent durant l'edat mitjana. Amb aquesta rosa dels vents i amb una sirena amb dues cues situada al penell, la plaça dels Jurats serà una de les sensacions d'aquest Temps de Flors. 

Publicitat
Sant Martí Sacosta
© Enfo

Sant Martí Sacosta

'Trencadís floral' és el projecte que enguany posarà color a Sant Martí Sacosta. Baixant la forta pendent de l'escalinata fins a l'entrada, us trobareu una decoració ostentosa amb línies i volums que, juntament amb el projecte 'Conte contat' (que junta llegendes, personatges i aventures) seran un dels imprescindibles d'aquesta edició. 

Sant Feliu
© Nanisimova

Sant Feliu

Fins al segle X, Sant Feliu va ser la primera catedral de Girona i és un dels edificis gòtics més representatius de la ciutat. Per això, no pots perdre't l'accés a l'espai a través del pont de Sant Feliu, que amb el projecte 'Rosetons' ens porta per l'escalinata principal per grans estructures florals circulars de diferents diàmetres, inspirats en els grans rosetons de l'església. Ja a l'interior, i amb la combinació amb les obres d'art existents, la sinergia és màxima i reforcen la magnitud i bellesa del temple. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat