0 M'encanta
Guarda-ho

Girona gratis!

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res!

© carmen2011

Comprovat: A Girona (encara) podem trobar un munt de propostes culturals molt interessants i completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Agafeu l'agenda! 

Festivalot 2017: Animal

Animal, un dels grups revelació del passat 2016, segueixen fent gira i omplint de festa els escenaris per allà on passen. Portaran les cançons del disc 'Més enllà de les paraules' amb un concert gratuït a la plaça del Pallol.

Llegir-ne més
Plaça del Pallol Dissabte 27 maig 2017

Festival Strenes 2017: Véase Pág.57 + Fito Luri

El Festival Strenes acollirà la presentació del primer disc de Véase Pág. 57, després de l'èxit del seu primer EP: 'Robot'. L'Ismael i en Xevi, creadors d´aquesta banda a Girona han parit un disc de debut brillant i necessari del que en sentirem molt a parlar. Una barreja de poesia urbana, humor i folklore contemporani. Històries i melodies difícils d'oblidar. Abans, i també als Jardins de la Mercè, podrem gaudir del concert de Fito Luri. Un músic de llarg recorregut i popularitat a les comarques tarragonines. Tota una descoberta. 

Llegir-ne més
Els Jardins de la Mercè Diumenge 2 abril 2017

Festivalot 2017: El Petit de Cal Eril

Pop, folk, psicodèlia, intimisme... la força de El Petit de Cal Eril està en les seves lletres i melodies, banyades d'un estil personal i emocionant que els seus seguidors ja s'han fet seves. Joan Pons tindrà el repte de fer emmudir la plaça del Pallol amb cançons com 'Cendres' o 'El plor'. 

Llegir-ne més
Plaça del Pallol Diumenge 28 maig 2017

Exposició '10 anys d'Escenaris Especials'

Deu anys donen per molt, i si parlem de teatre, encara donen per molt més. Rialles, llàgrimes, tensió, adrenalina, aplaudiments, satisfacció, emocions a flor de pell... Tot vist a través del prisma d’una càmera i de les empremtes personals als objectes utilitzats. Tot vist des d’una perspectiva especial. L’exposició del desè aniversari d’Escenaris Especials, una de les activitats centrals que conformen la celebració de l’efemèride, farà un recorregut sensorial a través del temps per mostrar totes les cares d’aquest projecte que utilitza el teatre com a eina d’intervenció psicològica. A més, la projecció del documental 'Poca vergonya' (31 de març), la IV Jornada de Teatre i Psicologia (11 de novembre) o la Gran Gala 10 anys d'Escenaris Especials (25 de juny) seran alguns dels actes paral·lels que complementaran l'exposició.  

Llegir-ne més
Sala d’exposicions El Tint Fins al Diumenge 7 maig 2017

Festival Strenes 2017: Food Trucks + música

Els ‘food trucks’ és una de les modes més consolidades del panorama actual. Un gran al·licient per a molts festivals i esdeveniments. I l’Strenes, evidentment, no es podia quedar enrere. Els dies 21 i 22 d'abril, coincidint amb els concerts de Dr.Calypso, Gossos, Buhos, Miqui Puig, Marion Harper i Doctor Prats una pila de caravanes s’instal·laran a la plaça Catalunya. Hot dogs, braves a l’alemanya, piadines, empanades, creps, frankfurts i pizzes. L’street food de qualitat guanya terreny! 

Llegir-ne més
Plaça Catalunya Dissabte 22 abril 2017

Festivalot 2017: Albercocks

Albercocks són festa i són revolució musical. I per missatge, un repertori que agradarà petits i grans: les cançons més mítiques de pel·lícules i sèries de dibuixos animats, des de 'Bola de Drac' fins a 'El Llibre de la Selva', passant per 'La Bella i la Bèstia', a ritme de pop, rock o ska. No us els perdeu!

Llegir-ne més
Plaça del Pallol Dissabte 27 maig 2017

Festival Strenes 2017: Dr.Calypso

Quantes vegades heu cantat una vegada i una altra les cançons de Toxic Sons de Dr. Calypso?  Era i encara és un dels discos de reggae i ska més importants de l'Estat Espanyol, del qual se'n van arribar a vendre més de 18.000 còpies i, a més, va provocar que aparegués tota una nova generació de grups de reggae i ska cantat en català. Ara, vint anys després de la seva edició, Dr. Calypso demostraran en un concert gratuït al Festival Strenes que és, sens dubte, un dels pinacles creatius de l'escena skatalítica catalana i espanyola. Un disc que encara deixa sentir la seva influència. 

Llegir-ne més
Plaça Catalunya Dissabte 22 abril 2017

Festival MOT 2017: Nissagues

Què tenen en comú La filla d’Adam (2012), de la periodista i assagista Patrícia Gabancho (Buenos Aires, 1952), Temps de família (2015), de la historiadora, novel·lista i traductora Tània Juste (Barcelona, 1972) i Argelagues (2016), de la periodista Gemma Ruiz (Sabadell, 1975)?Aquesta taula rodona comptarà amb les tres autores, en un debat marcat pel paper de les dones en la literatura i fent especial incís en el tema de les nissagues i la família com a eix en la novel·la. Una xerrada imprescindible que va més enllà del fet literari. 

Llegir-ne més
Biblioteca Carles Rahola Divendres 31 març 2017

Festival MOT 2017: Món modern

L’escriptor francès Patrick Deville és autor d’un ambiciós projecte literari format per dotze novel·les, a través del qual pretén recrear la història mundial de la modernitat partint d’una data clau, 1860, que es converteix en el punt de partida de les històries de vida sobre les quals graviten les seves novel·les. Juntament amb el polític i historiador Ferran Mascarell, parlaran sobre la concepció del temps, de l’espai i de la història, explorant el passat per connectar-lo amb el present i el futur. L'acte comptarà amb traducció simultània francès-català.

Llegir-ne més
Teatre Principal d'Olot Dissabte 25 març 2017

Festival MOT 2017: Les marques del temps

Com fem visibles les marques del temps? I com ho fem a través de l'escriptura? Aquest serà el punt de partida de dos escriptors que portaran les ferides del passat al terreny literari. Bernardo Atxaga ha convertit aquest fantasma en el protagonista de la seva obra literària, en la coneguda Obabakoak (1988) i, molt especialment, l’assaig Marques (2007), sobre la memòria de les persones que han viscut una determinada època històrica i les marques que hi han deixat, posant un èmfasi especial sobre les que van patir els bombardeigs de Gernika. Unes marques similars són les que segueix i reconstrueix l’antropòleg i escriptor Albert Sànchez Piñol a través de les novel·les Victus (2012) i Vae Victus (2015) a propòsit del setge de Barcelona dels anys 1713-1714. 

Llegir-ne més
Biblioteca Carles Rahola Divendres 31 març 2017
Mostra'n més

Comentaris

0 comments