0 M'encanta
Guarda-ho

Girona gratis!

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res!

© carmen2011

Comprovat: A Girona (encara) podem trobar un munt de propostes culturals molt interessants i completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Agafeu l'agenda! 

Sota l’aigua. 100 anys de la primera pel·lícula submarina

Recordeu les imatges de la pel·lícula 20.000 llegües de viatge submarí en què es veia la lluita entre un monstre marí i un pescador de perles? Aquelles van ser les primeres imatges submarines incloses en un film comercial (estrenat el 1916), realitzades per John Ernest Williamson. Aquí s’iniciava un camí a futures produccions de la gran indústria cinematogràfica documental i de ficció. Ara el Museu del Cinema ho commemora amb una exposició sobre aquest rodatge i el cinema submarí dels darrers cent anys. Hi trobareu objectes i aparells per a la filmació submarina, com una rèplica de la primera caixa estanca de L. Boutan per a càmera de fotografiar (1893) de la col·lecció Andrés Clarós. També hi podreu veure fotografies originals i cartells de pel·lícules, entre d’altres. Feu-hi una immersió!

Llegir-ne més
Museu del Cinema Fins al Diumenge 29 gener 2017

Vidreres second hand Market

Amb o sense fred (siberià), el 28 de gener tenim una cita amb el Second Hand Market de Vidreres. Una bona oportunitat de vendre o comprar objectes a bon preu que encara estan en bon estat. A més, hi haurà electrònica vintage, atraccions i una pila de food trucks.  Si hi voleu participar posant una parada, us podeu apuntar al Centre Cívic de Vidreres fins al 26 de gener. Les inscripcions són gratuïtes per als empadronats a Vidreres.

Llegir-ne més
Plaça de l'Església Dissabte 28 gener 2017

Literatura i sèries televisives

Diguem-ho alt i clar: Ens fascinen les sèries. Anem a dormir tard perquè després d'un capítol en ve un altre i, més caps de setmana dels que volem admetre, ens els passem de Netflix a HBO i de Filmin a Movistar Series. Amb la voluntat d’apropar propostes literàries als lectors i aprofitant la creixent demanda de llibres que han inspirat sèries televisives d’èxit, la Biblioteca Fages de Climent de Figueres oferirà un cicle de xerrades a càrrec de Jordi Dorca, tècnic del Museu del Cinema de Girona. Les sessions seran: una d’introductòria (que tindrà lloc aquest proper dijous 15 de desembre a les 19.30 h) i tres de dedicades a novel·les que han estat adaptades per les grans cadenes televisives (Leftovers, House of Cards i Joc de trons. Aquestes tindran lloc el 18 de gener, 15 de febrer i 22 de març respectivament. Una gran oportunitat de parlar de llibres aprofitant un fenomen de masses global que no para de créixer. Totes les activitats seran gratuïtes.

Llegir-ne més
Biblioteca Fages de Climent Fins al Dimecres 22 març 2017

Comentaris

0 comments