Invents gironins

Si no fos per ells, la nostra vida seria una mica més complicada!

Publicitat

Us pensàveu que estava tot inventat? Doncs no! I menys ara, quan els canvis tecnològics i multimèdia són a l'ordre del dia. Però també els més petits, els de tota la vida, aquells que ens fan la vida més fàcil. Només cal estar atent per aprofitar l'ocasió i convertir-se en el nou Edison!

73 invents i un sol home: Josep Argelaguet

Un obridor exclusiu per a ampolles de cava, una roda que porta la suspensió incorporada o una màquina que permet fabricar fins a 3.500 clips diferents. I no: encara no està tot inventat.

'Només cal estar atent i, al lloc més insospitat, s'encendrà la bombeta'. Aquestes paraules les signa l'inventor gironí Josep Argelaguet. Des que ara fa 50 anys va fer el seu primer invent, no ha deixat de pensar -i crear- tota mena d'enginys per fer més fàcil la vida diària i, fins al moment, ja porta 73 invents. És per això que amb la seva família fa fundar l'empresa Girona Innovació S.L. Invents i Argelaguet són sinònims!

Telescopi?

Doncs sí. Fins fa no gaire es creia que el primer telescopi s'havia descobert a Holanda el 1608 pel fabricant de lents Hans Lipperhey. Però un estudi publicat per la revista britànica "History Today" afirma que l'inventor del telescopi va ser un fabricant de lents de Girona anomenat Joan Roget. L'instrument construït probablement el 1593, va viatjar cap a Holanda, on quinze anys després tres individus se'n van atribuir la invenció. És molt probable que Roget i els seus clients no s'adonessin de la veritable dimensió de l'invent.

Publicitat

Aparcament segur de bicicletes

L'empresa Semab, amb seu a Cornellà del Terri, ha patentat un sistema per aparcar bicicletes que es pot adaptar en diferents espais. Tot es pot personalitzar, fins i tot el tancament, que pot anar amb targeta, moneda o clau. El que fa aquest sistema és bloquejar tota la bicicleta -rodes i quadre- i evita que es pugui desmuntar. A més, l'usuari no ha de portar cap cadenat ni cap altre sistema de seguretat perquè el mateix aparcament ho porta incorporat. També permet lligar el seient i el casc amb el mateix dispositiu, segons expliquen els seus responsables. L'empresa està obrint mercat als Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, França i Anglaterra, a banda de l'estat espanyol. 

Xkelet

Dos emprenedors catalans han creat una fèrula impresa en 3D que permet dir adéu al guix a l’hora de curar ossos trencats. L’invent batejat com a Xkelet es fa a mida, i el metge en tindrà prou amb escanejar amb un iPad la part afectada del cos per enviar-la a producció. Aquest invent podrà tractar fins al 80% de les lesions d’ossos més comunes. Adéu als autògrafs dels amics al guix... arriba la revolució!

Publicitat

Klic Klic

El funcionament del Klic-Klic és força senzill: dos aparells, un en forma de fal·lus i l’altre en forma de vagina - que es poden adquirir junts o separadament segons les necessitats d’ús - amb un mecanisme de vibració incorporat i sensors que es connecten a l’ordinador i recullen i transmeten, indistintament, els fregaments de l’interior o l’exterior de les joguines eròtiques. La informació s’envia via Bluetooth  i els impulsos es transmeten a l’ordinador de l’amant-emissor que mitjançant un programa informàtic i una web els envia al PC de l’amant-receptor connectat, que rep la plaent informació traduïda en moviments en el seu aparell. A més, funcions extres com videoconferència per fer sexe a distància. Senzill i complicat... però, si més no, tota una experiència.

Wavewalker

L'inventor resident a Girona Volodymir Okipnyy ha creat aquesta embarcació amfíbia per a diversos usos com a recreació i salvament. Un vehicle d'última generació que optimitza els desplaçaments a l'aigua i incorpora en el seu casc flotants giratòries que permeten que l'embarcació mantingui el contacte mínim amb la superfície de l'aigua.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat