Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Itineraris i instruccions

Itineraris i instruccions

Una guia perquè no us perdeu res de Temps de Flors

Per Aída Pallarès |
Advertising
Temps de flors
Temps de flors

El millor per visitar Temps de Flors és, ho sabem tots, tenir ganes de caminar i perdre's per la ciutat. Si aneu amb pressa o us agobien les aglomeracions de gent, no us perdeu les nostres instruccions.

mapa temps de flors

Instruccions per començar

Per anar a Temps de Flors, ho sabem tots, hi ha tres instruccions bàsiques: la primera és portar un bon calçat còmode, la segona portar una ampolla d'aigua i, la tercera, agafar o descarregar-se un mapa de les exposicions. I una quarta: no anar ni molt d'estiu ni molt d'hivern. Farà calor però refrescarà molt als soterranis de la Catedral o a l'Església de Sant Fèlix. Per tant: màniga curta i una jaqueta fina. I no oblideu, tampoc, carregar bé el mòbil i posar l'Instagram a la primera pantalla. L'utilitzareu!

Plaça del Vi
© Pedres de Girona

Itinerari 1

Podem començar a la plaça del Vi i enfilar cap al carrer Ciutadans direcció la Catedral per veure les exposicions que hi ha al pati de les diverses cases senyorials. O visitar abans les exposicions de Santa Eugènia i després desplaçar-se fins a la plaça del Vi. A l’arribar al carrer de la Força, pugem cap a la Catedral i tenim dues opcions: anar a veure els soterranis i, després, els banys àrabs i el Passeig Arqueològic o anem cap a Galligants en direcció a l’Onyar i el barri de Sant Pere, on hi ha el nou balneari urbà. 

Advertising
La Muralla
© Roger Colom (Ajuntament de Girona)

Itinerari 2

El segon recorregut passa per sota de la muralla, començant a les Pedreres. A diferència del primer itinerari, es visiten les exposicions situades en la part més alta de la ciutat, i s'arriba a la Catedral per la part de damunt. Des d'allà, es proposa continuar pel passeig Arqueològic, els Banys Àrabs fins a Sant Nicolau i la volta es fa vorejant el riu Onyar. 

Pont de Pedra
© funkyfrogstock - Shutterstock

Itinerari 3

Us voleu sentir turistes a la vostra ciutat? El tercer itinerari passa per agafar el trenet turístic que farà les següents parades: Pont de Pedra, plaça de Sant Domènec, Monestir de Sant Daniel, Carrer de Santa Llúcia i, finalment, acabarà al cul de la Lleona. El recorregut dura 45 minuts. 

Advertising