Jornades Gastronòmiques 'Es Niu'

Què fer, Activitats gastronòmiques
Es Niu
© visitpalafrugell

"Es Niu" és un plat típic de la gastronomia de Palafrugell fet a base de peixopalo, carn, bacallà, ou i sèpia.

Si ets dels que creus que el fred es treu amb un bon plat contundent, necessites desplaçar-te fins a Palafrugell per tastar un dels menjars que expliquen més coses de la seva cuina, “Es niu” . El llistat d’ingredients no te l’acabes, porta patata, peixopalo, ou dur, tripla de bacallà, sèpia i diferents tipus de carn. Tot guisat amb cura i passió que és com millor surten les coses.

“Es niu” neix com un plat de Quaresma, és per això que es diu que antigament no portava carn. Va ser amb el pas dels anys que la recepta va evolucionar afegint-hi la cacera fins a convertir-se en un autèntic mar i muntanya que aixeca passions.

Pel seu alt grau d’elaboració, aquest és un plat bastant restringit als restaurants al llarg de l’any, és per aquest motiu que no es pot desaprofitar les jornades gastronòmiques “Es niu” per visitar algun dels 10 restaurants que participen a la campanya i omplir-se la panxa. Després de l’àpat pots visitar la Fundació Josep Pla, ja que amb el menú et regalen una entrada gratuïta. 

Publicat

LiveReviews|0
1 person listening