0 M'encanta
Guarda-ho

Les activitats tradicionals de les Fires de Girona 2016

Castells, gegants, correfocs, cercaviles... Del 28 d'octubre al 6 de novembre Girona s'omple d'activitats tradicionals que no ens volem perdre!

© fototip / Shutterstock.com
Correfoc

Les Fires de Girona porten a la ciutat concerts i activitats de tot tipus, però un dels plats forts de les celebracions són les activitats tradicionals. Girona gaudeix d'un univers riquíssim de tradicions que permet, tant a grans com a petits gaudir d'allò més. Aquí teniu els actes més destacats de la nostra festa major. 

Fires de Girona 2016: Pregó

Sou dels que no us perdeu mai el pregó? Enguany teniu un altre motiu per assistir-hi: l'espectacle inaugural anirà a càrrec dels Marrecs, la colla castellera de Salt. Després del pregó, els petards i l'anella de foc que encercla tots els barris de la ciutat (des de Montjuïc fins a Font de la Pólvora) hi haurà una actuació dels Marrecs i un concert de l'Always Drinking Marxing Band. Com sempre, a la plaça del Vi. 

Llegir-ne més
Plaça del Vi Divendres 28 octubre 2016

Fires de Girona 2016: Correfoc

Tot i que les bèsties que hi participen tenen una tradició llarguíssima, el Correfoc,-paraula inventada pel mismíssim Joan Brossa-, pròpiament dit va néixer el 1979 i va ser, en el seu origen, una Mostra de Bèsties Fantàstiques. L'espectacle, amb antecedents en tradicions com el ball de diables que ja es ballava al segle XIV, va ser rebatejat amb el nom de Correfoc i es va convertir en un èxit immediat que s'ha estès ràpidament per festes majors de tota Catalunya.  El recorregut, a càrrec dels Diables de l'Onyar, començarà a la plaça del Vi i anirà fins a la plaça de Sant Domènec. En cas de pluja s'ajornarà fins dissabte 5 de novembre a la mateixa hora.

Llegir-ne més
Plaça del Vi Dissabte 29 octubre 2016

Fires de Girona 2016: Diada Castellera

Diumenge al matí tindrà lloc la gran actuació castellera anual de la ciutat que reunirà els Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa. Tres colles que oferiran una bona mostra del seu gran talent i nivell.

Llegir-ne més
Plaça del Vi Diumenge 30 octubre 2016

Comentaris

0 comments