Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cala Bramant
© Cinto Soler Cala Bramant

Les millors piscines naturals de la Costa Brava

Una selecció de les piscines naturals que triomfaran a l'estiu

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Enmig del bosc, en una cala totalment amagada de la multitud i les càmeres turístiques o, en algun punt de les diverses rieres gironines, trobem gorgues i piscines naturals. Espais, i deixeu-nos ser cursis, d’una bellesa incomparable. Potser perquè a diferència d’algunes platges, la petjada de l’home encara no és del tot evident. O, si ho és, està ben dissimulada. Hem fet una selecció de les nostres piscines naturals preferides. Gaudiu-les! 

 • Què fer
 • Rutes i passejades

Més coneguda com Cala dels Enamorats, aquesta petita cala és una mena de closa de mar que es recargola encerclant el mar i formant, ara sí, una petita piscina natural. No només és un racó idíl·líc i força tranquil, també ofereix unes vistes al·lucinants de Llançà, el Port de la Selva i, fins i tot, el Cap de Creus. Una petita i desconeguda joia. Per arribar-hi el millor és anar-hi amb barca o caiac a través d'una obertura que l'enllaça amb el mar, però si us atreviu també podeu accedir-hi a peu. Amb bon calçat, això sí.

 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Baix Empordà

És una piscina artificial, sí. Però no ens direu que no sembla natural! Aquest petit paradís situat entre la platja Fonda i la de Fornells, va ser creat fa més de cinquanta anys per la comunitat d’apartaments que porta el mateix nom i, per tant, és privada. Això sí, si no fos perquè es veu clarament que l’aigua procedeix del mar, a través d’una bomba d’aigua, està tan ben integrada a l’entorn que sembla totalment natural. Ara bé, a no ser us allotgeu per allà, no us hi podreu banyar. Però paga la pena desviar-se una mica del camí de Ronda encara que només sigui per fer una foto perquè és al·lucinant.

Publicitat
Gorg Blau
 • Què fer
 • Rutes i passejades

Entre Oix i Montagut, en una zona força popular entre els amants de l’escalada i el senderisme, trobem el Gorg Blau. Un salt d’aigua amb una piscina natural als peus d’aigües gelades i d’un blau tan intens que és impossible apartar la mirada. El camí per accedir-hi, per cert, també paga molt la pena. Això sí, tot i que no és un dels més populars de la zona és probable que sempre hi trobeu gent. Poca, però no estareu sols.

 • Què fer
 • Rutes i passejades

No podien faltar. Els set gorgs de Campdevànol, a prop de Ripoll, són dels més coneguts de la zona. I amb raó. A mesura que avança la ruta, popularment coneguda com ‘Itiniterari dels gorgs de la Cabana’ i de poca difiultat, et vas trobant gorgs amb les seves corresponents piscines naturals. Ara bé, l’any 2015 es va consensuar una nova normativa reguladora mediambiental amb l’objectiu de salvaguardar aquest espai privilegiat i de moment, encara està prohibit banyar-se. Això sí, la ruta i el paisatge paga molt la pena.

Publicitat
Gorgues de Sarrià de Ter
© Carles Palacio

Gorgues de Sarrià de Ter

Més que piscines naturals són gorgues, però són de les més desconegudes de les comarques gironines i us les volíem descobrir. Sobretot perquè no han estat domesticades. Són les de Sarrià de Ter. S’hi pot accedir des de Sarrià de Dalt i, per als excursionistes, pot convertir-se en el destí ideal després d’una llarga i calorosa caminada. Les gorgues estan situades en una zona ombrívola i s’envolten d’arbres de ribera que les amaguen de turistes i xafarders. De fet, és difícil trobar-hi gaire gent. 

 • Què fer

Són les gorgues més conegudes de les comarques gironines i, per tant, una de les més concorregudes. Però passar el dia a Canet i no visitar-les és com anar a dinar al König i no demanar unes braves. Les gorgues de Font de la Torre són d’origen volcànic, produïdes per l’impacte contra les parets dels materials del llit del riu que arrossega l’aigua. I són, amb diferència, un dels millors espais de la província de Girona per refrescar-se enmig de l’estiu i no morir d’una insolació gràcies a l’ombra dels arbres. Fa uns quants anys van remodelar l’estiu i es va construir una passera, una sínia i un circuit per a passejar-hi a banda i banda de la riera de Canet. Per cert, no passeu de llarg de la font i tingueu la cara néta o bruta, renteu-vos-la. Segons la llegenda, l’aigua de la font rejoveneix perquè és on rentaven les nimfes. 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat