1 M'encanta
Guarda-ho

Mercats vintage i de segona mà

Aquell recanvi, peça, llibre o cromo que no trobem és la raó de ser d'aquests mercats de segona mà i reciclatge, els principals de Girona

©Carles Palacio i Berta
Mercat de La Volta Km 0

Si voleu fer un viatge en el temps, podeu acudir a la majoria de mercats o fires de segona mà, reciclatge i antiguitats que us proposem. Però també n'hi ha d'artesans, tant pel que fa al tèxtil, la bijuteria i altres, com de l'àmbit alimentari. Aquí trobareu cites mensuals i setmanals amb les parades, el deliciós amuntegament d'objectes, una munió de gent i els apassionants exercicis del regateig i el bescanvi, majoritàriament a Girona.

Fira d'artesania i productes artesans alimentaris Plaça Miquel Santaló

Fira d'artesania i productes artesans alimentaris Plaça Miquel Santaló

La plaça Miquel Santaló, més coneguda com la plaça del cigarro o la plaça del Carlemany, s'omple de gent cada segon i quart divendres de cada mes, especialment a la tarda, a l'hora de la sortida de l'escola verda. La fira combina artesania, amb predomini de l'objecte ornamental, un poc de bijuteria i altre poc d'objectes d'ús personal, i l'alimentació, bàsicament embotits, formatges i llaminadures. Organitzen els Artesans de la Terra.

Fira de productes artesans del Pont de Pedra

El Pont de Pedra, com a augusta artèria principal que uneix l'eixample amb el Barri Vell és un lloc immillorable per acollir aquesta fira d'artesans que mostren l'art del seu ofici i els seus productes, ben variats: ceràmiques, joies, treballs manuals, brodats, peces de roba, treball en pell, figures tallades en fusta i fins i tot estris elaborats amb pinyols d'alvocat són algunes de les coses que hi podreu trobar en aquest mercat que organitza l'Associació d'artesans Pont de Pedra. Aquesta fira a més es complementa amb la del Carrer Santa Clara, del mateix caràcter, però organitzada per l'Àrea de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona. De fet, en constitueix la continuació.

Llegir-ne més
Pont de Pedra Dissabte 22 octubre 2016 - Dissabte 31 desembre 2016

Mercat de les flors de la Rambla

Els dissabtes al matí, a la porta del Barri Vell, la primera rebuda és amb flors i plantes. El cap de la Rambla, la part més ampla del passeig, està fantàsticament colonitzat per les flors i les plantes que atapeeixen les paradetes situades a banda i banda de l'avinguda central de la rambla. Una mena de portal d'accés florit a la meravella patrimonial que ve al darrere. Acudim al tòpic, ben cert en aquest cas: combinació insuperable de flor i pedra.

Llegir-ne més
La Rambla de la Llibertat Dissabte 22 octubre 2016 - Dissabte 31 desembre 2016
Mercat de reciclatge i brocanters de Celrà

Mercat de reciclatge i brocanters de Celrà

Es tracta d'un dels mercats de reciclatge, segona mà i brocanters més important de les comarques. Va néixer gairebé de forma espontània al costat de la carretera de Palamós, aprofitant una parcel·la del polígon industrial de Celrà. Ara ja és un lloc de pelegrinatge de caçadors d'oportunitats, compradors ocasionals i curiosos que hi poden trobar articles de tota mena i que se celebra cada dissabte de 8 a 14 h. Crida l'atenció l'acumulació de gent, cotxes i parades perfectament visible des de la carretera, esdevenint això un reclam molt potent. És de fàcil accés i pàrquing interminable. Hi trobareu de tot: roba de segona mà, llibres, joies i bijuteria, rellotgeria, antiguitats, mobiliari, eines tradicionals agrícoles o industrials, estris de cuina, decoració, merceria, música, còmics, indumentària militar de col·leccionisme, pells, electrodomèstics, joguines. I cada setmana pot canviar tot. El regateig i el bescanvi són imprescindibles.

Comentaris

0 comments