Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Mites i llegendes de Girona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El cul de la lleona
© Maria Dias El cul de la lleona

Mites i llegendes de Girona

Girona està plena de llegendes i misteris sense aparent explicació. Quants coneixeu?

Per Aída Pallarès
Advertising

La ciutat de Girona està plena de llegendes que, més noves o més antigues, ja formen part de l'imaginari col·lectiu. Hem fet una selecció de dotze llegendes més o menys populars que, creiem, tot gironí ha de conèixer. Les coneixeu totes? Si ens n'hem deixat alguna, no dubteu en dir-ho als comentaris! 

En Banyeta

11. En Banyeta

A la cantonada entre la plaça del Vi i el carrer Ciutadans, hi ha un minúscul cap de dimoni batejat pels gironins com en Banyeta. Segons la llegenda, quan a la plaça del Vi s’hi celebrava un mercat, un vell usurer s’aprofitava molt dels gironins i un bon dia, per càstig diví, va aparèixer convertir en pedra i enganxat per sempre més a la paret d'una casa de la plaça amb forma de dimoni. Una altra versió, per cert, explica que en Banyeta és un vigilant que vetlla perquè tothom pagui els imposos municipals…

 

Graffiti Cocollona
© Erica il Cane

12. La Cocollona

La de la cocollona és una llegenda apòcrifa, creada per Emili Massana. Però ja forma part de l’imaginari gironi i ens encanta: Explica la llegenda al barri del Mercadal, hi havia un convent de monges poc devotes i, entre elles, una novícia amb veritable vocació religiosa que els retria la vida que portaven. Les altres monges per no sentir els seus retrets, la van tancar en una cel·la al soterrani del convent durant molts anys fins que, per culpa de la foscor i la humitat, es va convertir en un cocodril. Però degut a la seva santedat també li van sortir de l’esquena unes meravelloses ales de papallona de bonics colors transformant-se en la Cocollona.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising