Museu Memorial de l'Exili

Què fer, Exposicions Alt Empordà

El MUME és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica que recorda els exiliats espanyols durant la Guerra Civil.

Si us apassiona la història, aquest és el vostre museu. El Museu Memorial de l’Exili (MUME), inaugurat l’any 2007, és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica. Un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya. Situat a La Jonquera, el mateix pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica.  De fet, un dels objectius del museu és promoure l’estudi de l’exili com a constant històrica. Fita que s’aconsegueix, en part, gràcies a la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili, que, des del 2012, actua com a espai permanent d'estudi, reflexió, investigació i difusió de temes relacionats amb Walter Benjamin, la memòria i l’exili.

 

Publicat

Lloc de la ubicació Museu Memorial de l'Exili
Contacte
Adreça Major, 43-47
La Jonquera
17700
Horaris De juny a setembre: de dm. a ds., de 10 a 19 h. Dg. i festius de 10 a 14 h. D’octubre a maig: de dm. a ds., de 10 a 18 h. Dg. i festius de 10 a 14 h
Preu 4 €. Reduïda 2 €
Static map showing venue location
LiveReviews|0
1 person listening