Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Memorial de l'Exili

  • Què fer
  • Alt Empordà
Publicitat

Time Out diu

El MUME és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica que recorda els exiliats espanyols durant la Guerra Civil.

Si us apassiona la història, aquest és el vostre museu. El Museu Memorial de l’Exili (MUME), inaugurat l’any 2007, és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica. Un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya. Situat a La Jonquera, el mateix pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica.  De fet, un dels objectius del museu és promoure l’estudi de l’exili com a constant històrica. Fita que s’aconsegueix, en part, gràcies a la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili, que, des del 2012, actua com a espai permanent d'estudi, reflexió, investigació i difusió de temes relacionats amb Walter Benjamin, la memòria i l’exili.

Detalls

Adreça
Major, 43-47
La Jonquera
17700
Preu
4 €. Reduïda 2 €
Horaris
De juny a setembre: de dm. a ds., de 10 a 19 h. Dg. i festius de 10 a 14 h. D’octubre a maig: de dm. a ds., de 10 a 18 h. Dg. i festius de 10 a 14 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà