Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cala Portaló
© Vilainecrevette - shutterstockCala Portaló

Platges secretes de la Costa Brava

Una ruta per cales molt amagades i força innaccessibles desconegudes per la multitud

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Cansats de les platges massificades? De les platges íntimes durant l'any fins que arriba l'agost? Hem fet una selecció de platges força innaccessibles i salvatges. Platges que fins i tot els que viuen a prop sovint no saben ni que existeixen. Gaudiu-les. I, sobretot, ajudem a conservar-les! 

  • Què fer

Era, fins al 2004 que va tancar el Club Med, una platja prohibida, ja que només s'hi podia accedir amb un 'passi de visitant' que expedia el club. Situada a pocs quilòmetres del Cap de Creus, és una de les poques cales on és possible fer immersió i, per això, és, també, un conegut fons de restes d'embarcacions de l'antiga Grècia i Roma. Disposa d'una petita platja, de sorra gruixuda, per prendre-hi el sol, però és pràcticament impossible estar-se més de trenta minuts amb els ulls tancats a Cala Culip. Les raons: El paisatge geològic és al·lucinant, sublim i l'aigua blava, gairebé transparent. Porteu el mòbil ben carregat, perquè el necessitareu. Per fer fotos, és clar. Oblideu-vos de la cobertura.

  • Què fer
  • Rutes i passejades

Entre Cala Tamariua i Cala Fornells trobem Cala Cativa, una (molt) petita platja verge propera al Cap de Creus i, força desconeguda per la majoria. La millor manera d’accedir-hi és a través del camí de Ronda que va cap a Cala Tamariua o, si en teniu, amb caiac. No espereu trobar, això sí, una platja on instal·lar la tovallola perquè si aneu amb família pràcticament no hi cabreu. Curiosament, Cala Cativa amaga una història al·lucinant: Les despulles d'un vaixell del segle I aC i que transportava 100 àmfores de vi entre l'Hospitalet de Llobregat i Narbona.

Publicitat
  • Què fer
  • Rutes i passejades
  • Alt Empordà

Cala Portaló és una de les platges més al·lucinants de la Costa Brava. Les (nostres) raons: És una cala completament verge situada en un entorn immillorable: a prop del far del Cap de Creus. Continuem: el camí per accedir-hi no és, precisament, bufar i fer ampolles, fet que la converteix, per tant, en una platja força íntima. De fet, fins i tot a ple agost s’hi veu poca gent. I, a diferència d’altres cales de l’entorn, la superfície és de sorra i no de pedra. Necessiteu més raons? Està envoltada de penya-segats i parets roscalloses. Per arribar-hi: Cal seguir el camí que va des de Cadaqués fins al far i desviar-se a l’esquerra quan s’uneix amb el sender que ve de Port de la Selva, abans d’arribar a l’antic Club Med. Calçat còmode, protector solar i a gaudir!

  • Què fer

Se la coneix popularment com 'la cala dels 300 escalons' i, tot i ser un autèntic paradís, sovint roman amagada entre altres cales més populars, com Vallpresona i la del Senyor Ramon. De fet, és una petita joia que conté l'essència de la Costa Brava: està envoltada de roques i pins i l'aigua és absolutament cristal·lina. Tot i que l'accés no és excessivament difícil -però complicat si tens vertigen-, és més fàcil trobar-hi embarcacions que gent prenent el sol o fent immersió. Feu-nos cas i aneu-hi. No us en penedireu!

Publicitat
  • Què fer
  • Alt Empordà

Hi ha molts motius per visitar Sa Sabolla: D'entrada, el camí de Ronda des del qual s'hi accedeix és una autèntica delícia pels sentits. Una experiència un xic llarga, però que s'ha de veure i viure. I sí, ho heu llegit bé: només s'hi pot accedir a peu o en barca. La cala, d'aigües gairebé cristal·lines i superfície de còdols, està completament envoltada de roques de pissarra i és, amb diferència, una de les platges més solitàries de la Costa Brava.

  • Què fer
  • Baix Empordà

Platja Fonda és una de les cales més curioses de la Costa Brava: està als peus d'un penya-segat que li dóna ombra, envoltada d'una gran 'paret' que la protegeix. I, de fet, per accedir-hi haureu de baixar unes quantes escales. Això sí, és ben bé un amagatall salvatge. L'aigua presenta tonalitats fosques, degut al color de la sorra (fosca i gruixuida) i l’ombra de la gran roca. S'ha de veure.

Publicitat
  • Què fer
  • Rutes i passejades

Més coneguda com Cala dels Enamorats, aquesta petita cala és una mena de closa de mar que es recargola encerclant el mar i formant, ara sí, una petita piscina natural. No només és un racó idíl·líc i força tranquil, també ofereix unes vistes al·lucinants de Llança, el Port de la Selva i, fins i tot, el Cap de Creus. Una petita i desconeguda joia. Per arribar-hi el millor és anar-hi amb barca o caiac a través d'una obertura que l'enllaça amb el mar, però si us atreviu també podeu accedir-hi a peu. Amb bon calçat, això sí.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat