Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Madremanya
© Josep CurtoMadremanya

Rutes en bicicleta per la Costa Brava

Agafa la bicicleta i no t'aturis: la Costa Brava ofereix camins i paisatges per perdre's!

Escrit per
Albert Martí
Publicitat

No cal ser un ciclista expert per gaudir d'una experiència sobre rodes a la Costa Brava. I si ho ets, tenim alguns reptes per a tu. T'atreveixes a provar-ho?

Ruta medieval
© Seaphotoart - shutterstock.com

1. Ruta medieval

Aquesta ruta permet transportar-se en el temps i anar a conèixer la versió medieval de la Costa Brava tot pedalant. Si es vol fer completa, el trajecte ofereix 156km (la majoria per carreteres secundàries i poc trànsit) que està pensada per fer-se en un cap de setmana per als més valents o allargant-ho una mica més si cal. 

El recorregut comença a Girona i anant a creuar mitja muntanya a través de les Gavarres, passar pel Baix Empordà i els seus pobles medievals fins aribar a Tamariu. Un cop aquí, vorejant la costa es pot anar fins a Calonge, entre el mar, les cales i els petits turons. Tornant a Girona, es pot passar per ports de muntanya que no remeten molta dificultat i que permeten aprofundir en el paisatge de les Gavarres. És una ruta que no és apta per a principiants, però que amb un mínim entrenament... és més que assequible!

Ruta del Carrilet Girona - Sant Feliu de Guíxols
Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

2. Ruta del Carrilet Girona - Sant Feliu de Guíxols

40 quilòmetres separen Girona de Sant Feliu de Guíxols, la capital de les aigües marítimes de la Costa Brava. Pendents i corbes lleugeres són les característiques d'aquesta via verda que permet descobrir els paisatges del Gironès i del Baix Empordà.  

La depressió de la Selva és el primer escenari que trepitjarà el ciclista, un terreny planer que permet travessar els pobles de Quart, Cassà de la Selva o Llagostera. Després es continua per la vall de Ridaura que condueix directament a Sant Feliu de Guíxols, passant per Santa Cristina d'Aro i Castell d'Aro. Un passeig ideal per fer a l'estiu i acabar directes a l'aigua!

Publicitat
Ruta de carretera Blanes - Sils - Santa Coloma - Blanes
© funkyfrogstock

3. Ruta de carretera Blanes - Sils - Santa Coloma - Blanes

Si vols posar a prova la resistència, aquesta és la teva ruta! Pujades i baixades, un circuit irregular, canvis de ritme... en definitiva, s'ha d'estar ben en forma!

Sortint de Blanes arribarem a Sils, on es pot fer una parada tècnica per recuperar forces abans d'arribar a Anglès (recomanem visitar els jardins de Can Cendra si es vol contemplar l'entorn). Després d'això, comença el trajecte més empinat que porta fins a Sant Esteve de Llémena per acabar al Puig Rodó, dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa. Corbes i més corbes direcció Santa Coloma de Farners per acabar el trajecte de nou a Blanes. Tota una experiència per als més atrevits. 

Ruta del Tren Petit: Palafrugell - Palamós
© Alberto Zamorano

4. Ruta del Tren Petit: Palafrugell - Palamós

Encara que la ruta del Tren Petit porti el nom de les vies que unien Palamós amb Girona, la realitat és que el trajecte ha canviat sensiblement. Des de la platja del Castell, només cal seguir la senyalització per travessar el pont sobre la Riera Aubí i agafar un camí cap a l'esquerra. En 500 metres es visualitza, entre els arbes, una platja verge de gran bellesa. Si es vol continuar cap a la Fosca s'ha de desfer el camí i agafar l'altre camí des del pont.

Seguint cap a Palamós, trobarem un carril bici que ens porta directament a la zona portuària. tot i que allà apareix un camí alternatiu per acostar-nos fins al poble de Calella, una molt bona opció per aturar-se en alguna de les cales prop dels camins de Ronda.

Publicitat
Ruta per la Gavarra marítima
© m. letschert - shutterstock.com

5. Ruta per la Gavarra marítima

Mar i muntanya i 62 quilòmetres per endavant. Amb inici a Platja d'Aro i destinació Calella de Palafrugell, el massís de Les Gavarres ens acompanyarà tot el trajecte. Al tornar, però seguirem un tros del camí de Ronda (amb atenció als esglaons i pedres!) que ens ofereix unes magnífiques vistes a la major part de les cales verges de la Costa Brava.

Aquesta ruta és apta per als que busquen fer camí i gaudir del paisatge mixt que ens ofereix aquesta zona de la Costa Brava. 

Ruta d'interior Madremanya - Púbol
© Josep Curto

6. Ruta d'interior Madremanya - Púbol

Senyalitzada i fàcil de seguir, aquesta ruta la començarem al Madremanya partint dels seus carrers estrets al voltant de l'església. A través de carreteres secundàries arribarem a l'església romànica de Pedrinyà per fer una primera parada a La Pera, on farem un cafè al bar L'Escola. Amb les piles carregades, farem camí cap a Púbol on contemplarem la bellesa del castell Gala-Dalí. 15 quilòmetres força tranquils per als qui busquin un primer contacte amb la bicicleta.

Publicitat
Ruta pels Aiguamolls de l'Empordà
© Alexandre Arocas

7. Ruta pels Aiguamolls de l'Empordà

Des d'Empuriabrava es pot gaudir amb tota la família d'una ruta que s'endinsa pels Aiguamolls de l'Empordà i que no té cap tipus de pendent. 

Comencem la ruta remuntant el Muga per poder entrar al parc natural. Just abans, al Coralet, trobareu tot tipus d'informació turística i d'estudi de la flora i fauna que us serà de gran interès. Dins del parc podreu contemplar les aus des de les cabanes i accedir al mirador des d'on veureu els Pirineus, el Turó de l'Home i la Costa Brava fins al Castell de Montgrí.

Després d'un bany a la platja, podem finalitzar la ruta a Castelló d'Empúries i apreciar les estructures medievals que encara es mantenen. Un passeig pensat per a petits i grans. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat