Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
temps de flors
© Iakov Filimonov

Temps de Flors 2017: Activitats culturals

Els millors plans culturals del Temps de Flors són aquí

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

A Temps de Flors hi ha temps de tot: de visitar catifes de flors impressionants, de fer un bon àpat i també de fer una escapada cultural! Us proposem 10 plans que van de la cuina a la pintura, passant per una bona passejada per deixar-se impregnar per l'ambient més cultural de la ciutat!

Visita a la Catedral de Girona
© BAHDANOVICH ALENA

Visita a la Catedral de Girona

Veure les catifes de flors és impressionant, però conèixer les entranyes d'aquest monument pot ser més que apassionant. Et proposem una visita per dos dels edificis més icònics i amb més història de Girona; una visita guiada que inclou també les relíquies del Museu Capitular. I si no en teniu prou, acosteu-vos als soterranis a contemplar les instal·lacions que tenen preparades!

Prudenci Bertrana, pintor

Prudenci Bertrana, pintor

L'any Bertrana és una molt bona ocasió per redescobrir aquest pintor i autor. El md'A dedica una exposició amb un itinerari ampli per la seva trajectòria artística, des dels primers temptejos, tot buscant un estil propi, passant per la seva obra d'encàrrec i primeres exposicions, fins el seu retorn a la pintura, després d'anys d'abandonament, amb els paisatges del Berguedà i la Cerdanya com a principals fonts d'inspiració.

Publicitat
Fira de productes artesans al Pont de Pedra
© Ajuntament de Girona

Fira de productes artesans al Pont de Pedra

Els artesans se situaran al Pont de Pedra amb paradetes diverses de productes fets a mà i que ompliran de color el pont i aquestes festes. Collars, anells, llibretes, estampacions, joguines, productes esotèrics... trieu i remeneu!

Girona Walk
© Maria Dias

Girona Walk

Ets un nouvingut o vols redescobrir la ciutat al complet? Doncs apuntat a la ruta 'Girona Walk', que ofereix un recorregut pels racons més interessants i representatius de la ciutat. El Call jueu, la església de Sant Feliu, les ruïnes del castell de Gironella, els Banys Àrabs, les muralles medievals amb les seves vistes panoràmiques, la Catedral, la nau de Sant Pere de Galligants seran els escenaris d'aquesta visita; que també inclou l'entrada als Banys Àrabs i al Monestir de Sant Pere de Galligants. 

Publicitat
Fira d'alimentació artesana

Fira d'alimentació artesana

La Fira d'alimentació artesana s'instal·lara el proper dia 13 de maig a la rambla de la Llibertat per portar productes de diferents indrets fets per artesans i responsables dels oficis ben diversos per oferir un tast de productes de proximitat i qualitat. Només heu de vigilar una cosa: no agafar un bon empatx!

Lola Anglada. Memòries 1892-1984

Lola Anglada. Memòries 1892-1984

La primera dibuixant professional de Catalunya i Espanya i la il·lustradora catalana més prolífica, torna a ser notícia a la nostra ciutat. L’exposició, basada en el llibre Lola Anglada. Memòries 1892-1984, és un homenatge a Lola Anglada amb la voluntat d’ampliar el coneixement i la difusió de la seva obra. Una bona manera de redescobrir aquest personatge clau del segle XX. 

Publicitat
El Geni Culinari: innovacions que marquen la nostra cuina

El Geni Culinari: innovacions que marquen la nostra cuina

Som el que mengem? La seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya ofereix aquesta exposició que té com a objectiu mostrar les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària. Una fusió de cuina, gastronomia i arqueologia que va a l'origen de l'evolució de molts plats, d'innovacions que encara marquen la nostra cuina i que de ben segur podran servir d'inspiració per a noves creacions culinàries. 

 

Aigües rituals: Una història dels Banys Jueus de Girona
© Ajuntament de Girona

Aigües rituals: Una història dels Banys Jueus de Girona

Aquesta exposició, vinculada a "La Girona de l’aigua" del Museu d’Història de Girona, s'estén a l’entorn del concepte d’aigües sagrades, relacionades amb la purificació ritual en el món jueu.

Aquí podreu descobrir la història de l’ús de l’aigua com a element purificador en la Girona jueva medieval: què era i com es feia el bany ritual, on s’ubicaven els micvés de la ciutat, i què en queda, de tots aquells espais on, gràcies al compliment del ritual prescrit per la llei de Moisès, l’aigua retornava la puresa perduda, i procurava la recuperació de l’harmonia vital. No tornareu a veure aquest element líquid de la mateixa manera!

Publicitat
Visites guiades nocturnes
© Pabkov

Visites guiades nocturnes

Arriba la nit i teniu ganes de més? No us perdeu una de les visites guiades nocturnes que ofereixen per conèixer el bo i millor de la ciutat medieval i els seus racons més amagats. Apte per a tots els públics, us esperaran amb els braços oberts des del carrer Berenguer Carnicer, 3; des d'on uns endinsareu en un viatge de somni pels carrers i carrerons. I després, a dormir ben satisfets. 

De l'amor és lo jardí: Masó i els teixits

De l'amor és lo jardí: Masó i els teixits

Per a Masó una gran obra també podia ser un tapet o un coixinet d’agulles. Aquesta exposició explora per primera vegada de forma específica l’obra de Masó en l’àmbit tèxtil, i ho fa des d’una doble vessant: la privada i la pública.

Des dels brodats i altres labors que Masó va dissenyar per a la seva família i per a la intimitat de la llar, on va demostrar que la seva obra no s’acabava en la concepció i el disseny dels edificis, fins a l'artista al servei de la seva ciutat amb el disseny senyeres i banderes per a tot tipus d’organitzacions civils i religioses.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat