Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 15 restaurants de la Costa Brava per estrenar com cal el 2018

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Menjar
© FOOD_PHOTOGRAPHY Menjar

15 restaurants de la Costa Brava per estrenar com cal el 2018

Una selecció de restaurants elegants i amb una cuina excepcional per estrenar l'any com toca.

Per Joana Valent
Advertising

Per encetar com toca l'Any Nou, s'ha de fer un àpat de categoria. Aquesta és una selecció de 15 restaurants elegants amb una cuina per llepar-se'n els dits que faran que estreneu amb bon peu el 2018. 

15 restaurants per estrenar com cal el 2018

11. Palau Lo Mirador

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània Baix Empordà

El Palau Lo Mirador de Torroella és un edifici del segle XIV des d’on els senyors controlaven la plana empordanesa. Va ser residència dels comtes de Barcelona i diuen que hi havia fet estada Jaume I El Conqueridor. Ara hi ha un hotel i, a les antigues cotxeres de la casa, un restaurant. La proximitat amb la plana i amb el mar (l’Estartit és a tocar), forneix la cuina del Palau de bons aliments de la dieta mediterrània. La carta està farcida de plats típics del territori que incorporen un aire modern: sopa de peix i marisc al perfum de Pastís, milfulles de foie i poma de Torroella, llobarro a la planxa amb salsa suquet, etc. El menú selecció inclou una llista representativa d’aquesta oferta gastronòmica que barreja mar i terra a parts iguals.

Hotel El Far
© Hotel El Far

12. Restaurant Hotel El Far

Hotels

Està situat sobre un penya-segat i envoltat de cales: a Sant Sebastià de la Guarda. Per accedir a la terrassa no cal que us allotgeu a l’hotel, però pertany al restaurant de manera que mentre mengeu un arròs caldós o un bon plat de marisc de la llotja de Palamós, podeu contemplar les espectaculars vistes. I, de pas, les platges de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell. Impresionant, eh? Doncs en directe encara més. 

Advertising

13. Sol Blanc

Restaurants Baix Empordà

Només d’arribar al Sol Blanc al·lucinareu amb el lloc, sembla sortit d’una revista! El restaurant està situat en una masia esplèndida (que també es hotel) envoltada de jardí i amb un porxo que dóna per mil i una celebracions i que us oferirà una vista fantàstica de Pals. Al restaurant s’agafen tant a pit la filosofia del producte quilòmetre zero que fins i tot tenen un corral i conreen alguns dels aliments que després serveixen a taula en delicioses receptes. Ho complementen amb la seva generosa oferta de peix i marisc tan frescos que gairebé salten al plat i d’arrossos de Pals fets amb molt de mestratge. La carta compta amb plats tradicionals com els infal·libles macarrons gratinats de l’avi Joan, els canelons rostits a l’estil de l’àvia o l’arròs a la cassola i d’altres de més moderns i arriscats com la crema de ceps, ou i brioxe o el pastís de formatge en deconstrucció. A banda, cada setmana afegeixen nous suggeriments que us faran venir salivera. Si sou una bona colla, recordeu el nom d’El Sol Blanc ja que tenen espai suficient per acollir grans esdeveniments i menús especials per grups.

14. Sa Marinada

Restaurants Mediterrània

Des de la privilegiada vista de l’antic Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, Sa Marinada pren el bo i millor del mar i ho transforma a la cuina. Els peixos varien segons la temporada perquè busquen l’època més òptima de cada espècie per oferir el millor producte als comensals. Peix salvatge i marisc del Mediterrani, com el llobarro a la sal, la caldereta de mariscos i escamarlans o el suquet de pescadors. A un restaurant a la vora del mar no hi podien faltar els arrossos. Llanceu-vos de cap al de nècora gallega o al caldós de llobregant. Un altre plat amb èxit és la tripa de bacallà amb petits escamarlans de Palamós. Si sou dels privilegiats que teniu barca, tenen servei de càtering per als vaixells. I si no, també us ho poden portar a casa.

Advertising

15. Sa Punta

Restaurants Marisc Baix Empordà

Com un petit oasi allunyat del renou de les platges transitades a l’estiu, al restaurant Sa Punta s’hi respira calma i bona cuina de mercat. Amb vistes a les illes Medes i envoltats de pins, podreu tastar plats amb gust de mar i passats pel xalabret de la cuina moderna. Amanida de gambes de Palamós amb caviar d’albergínia, ragout de carxofes amb cloïsses, pèsols ofegats amb espardenyes al perfum de menta o saltat de xipirons amb cruixent de peus de porc desossats. També toquen la carn amb saviesa en el pollastre de pagès amb gambes o en l’steak tartar preparat a la taula. Esquiveu haver de decantar-vos per un de sol amb el menú degustació, de 4 plats i 2 postres que canvien cada dia.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising